Sunteti unul dintre semnatarii Apelului pentru unitatea PNL, unul dintre liberalii care considera ca "se impune", pentru relansarea partidului, reintegrarea lui Theodor Stolojan.
Am semnat acest apel pentru ca sunt pentru initierea unor discuti
Sunteti unul dintre semnatarii Apelului pentru unitatea PNL, unul dintre liberalii care considera ca "se impune", pentru relansarea partidului, reintegrarea lui Theodor Stolojan.
Am semnat acest apel pentru ca sunt pentru initierea unor discutii cu Teodor Stolojan. Este un mesaj venit din partea unui grup care a fost de la bun inceput impotriva practicii excluderii. Si asta este si pozitia mea: n-am fost de acord cu practica excluderii nici ca practica politica si cu atat mai mult ca o practica in interiorul PNL. Indiferent de cine e vorba, ca e Stolojan, Patriciu sau Mona Musca sau oricine altcineva. Pana in momentul in care nu esti condamnat penal sau nu vin semnale clare din partea electoratului, a ONG-urilor sau societatii civile, mie nu mi se par o idee buna excluderile. Acesta este mesajul esential al scrisorii.
V-ati referit la Mona Musca. Doriti si "reintegrarea" dansei in PNL?
Dansa sigur ca, din pacate, este un caz special si trebuie deocamdata sa clarifice, probabil in Justitie, problemele cu CNSAS. Deci nu se refera mesajul, deocamdata, decat la dl Stolojan.
In acest moment se pare ca avem de-a face cu o situatie de blocaj, pentru ca membrii grupului Stolojan pun conditia plecarii lui Tariceanu din fruntea PNL. Cum vedeti iesirea din acest blocaj?
Prin discutii. Discutiile si concesiile reciproce sunt singura solutie si e pacat ca s-a ajuns abia acum la aceasta idee. Poate era mai bine sa nu fie cazul sa ne punem aceasta problema. Sigur ca pare pentru moment un blocaj, dar singura sansa sunt discutiile si concesiile reciproce. Asta in conditiile in care scopul tuturor este sa formam un partid liberal puternic in Romania.
Ati fi dispus sa jucati rolul de mediator intre cele doua grupari?
As fi chiar onorat. Sigur, sub rezerva faptului ca sunt colegi care sunt mai mult prezenti in tara decat mine - eu fiind observator la Parlamentul European se intampla sa fiu, de luni pana joi, in anumite saptamani, plecat. Dar cu siguranta ca sunt si alti colegi dispusi sa joace acest rol.
In cazul in care lucrurile nu se solutioneaza asa cum doriti dvs., va imaginati viitorul politic in platforma Stoica - Stolojan?
Nu. Nu ma gandesc pana acolo. Eu am intrat intr-un partid national liberal si doresc sa-mi termin cariera politica tot intr-un partid national liberal. Nici nu cred ca se pune problema exluderilor sau alte lucruri de acest gen.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.