Dupa anul 2000, odata cu regresul sistemului centralizat de incalzire, mai multi proprietari de apartamente la bloc s-au orientat catre un sistem energetic propriu. si anume, centralele de apartament. Intrebarea a fost cat de eficient este acest sist
Dupa anul 2000, odata cu regresul sistemului centralizat de incalzire, mai multi proprietari de apartamente la bloc s-au orientat catre un sistem energetic propriu. si anume, centralele de apartament. Intrebarea a fost cat de eficient este acest sistem individual de incalzire. Initial, atat timp cat pretul gazului a fost subventionat, totul a fost bine. Caldura in exces la costuri mult mai mici decat la RADET. In timp insa, atat specialistii, cat si majorarea pretului la gaze au demonstrat ca sistemul centralizat de incalzire este indispensabil. Fostul sef al serviciilor publice din Capitala, in mandatul de primar al lui Crin Halaicu, inginerul Radu Dumitrescu crede ca RADET va fi principala sursa de incalzire in Bucuresti. "Ideea este ca in blocuri trebuie sa existe un singur sistem de incalzire. Acesta este cel centralizat. Este mult mai ieftin sa fie toti abonati la RADET", sustine Radu Dumitrescu. Fostul sef al serviciilor publice recunoaste insa ca RADET are o mare problema legata de management. "In acest sistem administrativ care este acum la RADET si este condusa regia, nu se poate face restructurare, pentru ca managementul nu e liber", adauga Dumitrescu. El crede ca actul managerial este intrerupt de decizia politica. "Am asistat pana acum la patru reorganizari ale RADET, asta e a cincea, si chiar vreau sa reuseasca", mai spune Radu Dumitrescu. In conditiile in care RADET va avea un management performant, atunci, la bloc, nu se mai poate pune problema unei centrale termice individuale.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.