Judecatoria sectorului 1 a decis trimiterea la Parchet a unui dosar privind o Ordonanta de Urgenta, semnata de fostul Guvern, prin care se interziceau anumite simboluri xenofobe si rasiste si in baza careia a fost demolat un monument pe care era un c
Judecatoria sectorului 1 a decis trimiterea la Parchet a unui dosar privind o Ordonanta de Urgenta, semnata de fostul Guvern, prin care se interziceau anumite simboluri xenofobe si rasiste si in baza careia a fost demolat un monument pe care era un citat al maresalului Ion Antonescu.
Plangerea a fost facuta de Asociatia Veteranilor si a Urmasilor Veteranilor care a aratat ca prin actul semnat de fostul Executiv, respectiv Adrian Nastase, Rodica Stanoiu, Ioan Rus si Razvan Teodorescu, s-a creat cadrul legal pentru demolarea unui monument din comuna Victoria, judetul Ilfov. Monumentul ridicat in 1990 reprezenta secvente din timpul celui de-al doilea razboi mondial, avand inscriptionat si un citat al maresalului Ion Antonescu. Plangerea a fost admis de magistratii Judecatoriei Sectorului 1, care au decis trimiterea dosarului la Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie, pentru a se verifica daca cei patru demnitari se fac vinovati de instigare la distrugere.
Potrivit Mediafax, Partidul Social Democrat s-a declarat "indignat" fata de decizia magistratilor de la Judecatoria sectorului 1 ca procurorii sa efectueze cercetari fata de parlamentarii PSD Adrian Nastase, Rodica Stanoiu, Razvan Theodorescu si Ioan Rus, "deoarece au semnat OUG 31/2002 privind interzicerea organizatiilor si a simbolurilor cu caracter fascist, rasist si xenofob si a promovarii cultului persoanelor vinovate de savarsirea unor infractiuni contra pacii si omenirii. Este revoltator sa acuzi cetateni ai Romaniei ca apara statul de drept si sa inchizi ochii atunci cand partide extremiste se inregistreaza la tribunal sau, mai rau, atunci cand se organizeaza actiuni publice, cu caracter violent, impotriva statului roman", spune PSD. (B.C.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.