In aceasta saptamana, Opera Comica pentru Copii (OCC) se afla in turneu in Israel unde sustine spectacole in mai multe orase, printre care Tel Aviv si Haifa. Spectacolul prezentat este "Coana Chirita", OCC punand in scena, cu Stela Popescu in rolul p
In aceasta saptamana, Opera Comica pentru Copii (OCC) se afla in turneu in Israel unde sustine spectacole in mai multe orase, printre care Tel Aviv si Haifa. Spectacolul prezentat este "Coana Chirita", OCC punand in scena, cu Stela Popescu in rolul principal, ofertantul text al lui Vasile Alecsandri si mai precis o adaptare dupa "Chirita in provincie", pe muzica lui Al. Flechtenmacher. In anumite momente spectacolul depaseste pragul de intelegere al publicului tinta (de la 5 la 12 ani), dar acest aspect este de mare utilitate in contactul cu publicul mult mai divers pe care il intalneste in Israel. Regizorul Cristian Mihailescu conduce o distributie in care se regasesc artisti ai Operetei precum Valentino Tiron (Gulita), Sorina Tiron (Safta) si Cristina Eremia (Luluta), Valentin Racoveanu (Monsieur Charles), Vincentiu Taranu (Barzoi), Catalin Petrescu (Leonas) si Ion Dimieru (Ion) - ultimii patru solisti fiind ai Operei Nationale din Bucuresti.
Stela Popescu domina cu stralucire distributia, demonstrand in fata celor mici o molipsitoare placere de a juca. Stela Popescu marturiseste ca a mai abordat acest rol la momentul absolvirii Institutului de Teatru si l-a reluat acum, in versiunea OCC. Reactii admirative obtin si costumele realizate de Viorica Petrovici sau conducerea si interpretarea muzicala asigurate de Madalina Florescu.
OCC a fost fondata de actualul ei director, criticul muzical Smaranda Oteanu-Bunea, in 1998, functionand dupa principiile teatrului de proiecte, de atunci avand stagiune permanenta, subventionata de Consiliul General al Municipiului Bucuresti. Structura stagiunii este gandita in paralel cu anul scolar, incepe in octombrie si se incheie in iunie, cu pauze in timpul vacantelor scolare. In repertoriul general al OCC se gasesc in acest moment 30 de titluri, opere comice, balete, capodopere ale literaturii romanesti si universale. Stagiunea permanenta dureaza din octombrie pana in iunie, in general spectacolele desfasurandu-se in zilele de luni si marti la Sala mica a Palatului National al Copiilor.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.