O tara care accepta adoptiile internationale inseamna ca nu este in stare sa asigure un sistem de protectie copiilor sai, a declarat, ieri, primul-ministru Calin Popescu-Tariceanu, la Spitalul de obstetrica-ginecologie "Panait Sarbu", cu prilejul pre
O tara care accepta adoptiile internationale inseamna ca nu este in stare sa asigure un sistem de protectie copiilor sai, a declarat, ieri, primul-ministru Calin Popescu-Tariceanu, la Spitalul de obstetrica-ginecologie "Panait Sarbu", cu prilejul prezentarii, impreuna cu baroneasa Emma Nicholson, a unui program de prevenire a abandonului copiilor. Potrivit Rompres, Emma Nicholson a spus ca doi parlamentari europeni francezi, din cadrul Aliantei Liberal-Democrate Europene (ALDE), doresc sa promoveze, la nivelul statelor membre ale Uniunii Europene, un sistem de adoptii internationale cat mai putin restrictiv. Cei doi europarlamentari au invocat, in acest sens, libera circulatie a marfurilor, vehiculelor si fortei de munca in UE. Premierul Tariceanu a subliniat ca este ingrijorat de directia unei astfel de dezbateri. "Nu putem sa ne prevalam de libertatea de circulatie a marfurilor, bunurilor, masinilor sau angajatilor, sa facem o paralela cu copiii si sa spunem, pe baza aceluiasi principiu de libera circulatie, ca reluam adoptiile. O tara care intra maine in UE si accepta tacit o astfel de idee, ca propriii copii pot sa plece, sa fie adoptati in alta parte, inseamna ca nu este capabila sa asigure sistemul, la nivel institutional si nu numai, de prevenire a abandonului, de ingrijire a copiilor si chiar de luare in ingrijire prin adoptie de catre familiile din tara, atunci cand sunt situatii nefericite de acest gen", a declarat seful Executivului.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.