Ministrul Apararii, Sorin Frunzaverde, a semnat, ieri, un ordin prin care o serie de generali au fost schimbati din functie. Cele mai importante modificari s-au produs la nivelul conducerii Statului Major al Fortelor Terestre, Statului Major al Fortelor Navale si la nivelul Statului Major General.
Astfel, generalul-locotenent Sorin Ioan, seful Statului Major al Fortelor Terestre, a fost numit in functia de loctiitor al sefului Statului Major General. Generalul-maior Teodor Frunzeti, director adjunct la Statul Major General, a devenit seful Statului Major al Fortelor Terestre. Contraamiralul de flotila Dorin Danila, comandant al Flotei, a fost avansat in functia de sef al Statului Major al Fortelor Navale. Acest post ramasese vacant dupa ce amiralul Gheorghe Marin a devenit seful SMG. Generalul-locotenent Florian Pinta, loctiitor al sefului Statului Major General, a fost numit in functia de comandant al Comandamentului 2 Operational intrunit "Maresal Alexandru Averescu". General-maior Laurentiu Maftei, director la Statul Major General, a fost numit in functia de loctiitor al sefului Statului Major al Fortelor Aeriene. Generalul-maior Mihail Orzeata, loctiitor al sefului Statului Major al Fortelor Aeriene, a fost adus la SMG in functia de director. Contraamiralul Ioan-Gunter Costi, loctiitor al sefului Statului Major al Fortelor Navale, a venit si el la SMG pe functia de director adjunct. Generalul-maior Stefan Oprea, comandant al Comandamentului 2 Operational intrunit "Maresal Alexandru Averescu", a fost numit in functia de director adjunct la Statul Major General. Generalul de brigada Iordache Olaru, consilier la Comanda Statului Major General, a fost numit in functia de sef al Directiei de Planificare Strategica din Statul Major General. Generalul-maior Nicolae Dohotariu, sef al Directiei de Planificare Strategica din Statul Major General, a devenit seful Directiei Structuri si Planificarea Inzestrarii din Statul Major General.
Frunzaverde a facut si alte schimbari la nivelul esalonului doi din diverse structuri militare. Propunerile de numire in functie au fost discutate in sedinta Colegiului de Conducere al Ministerului Apararii. (D.D.)