Un dispozitiv de refacere a inimii, care poate bloca procesul de insuficienta cardiaca severa in cazul persoanelor care au nevoie de un transplant, a fost dezvoltat de o echipa de cercetatori din Marea Britanie, conform unui studiu publicat in New En
Un dispozitiv de refacere a inimii, care poate bloca procesul de insuficienta cardiaca severa in cazul persoanelor care au nevoie de un transplant, a fost dezvoltat de o echipa de cercetatori din Marea Britanie, conform unui studiu publicat in New England Journal of Medicine, transmite Reuters, citata de Mediafax. Dispozitivul de asistenta a ventriculului stang ("left ventricular assist device" sau LVAD) combinat cu o serie de medicamente potrivite poate mari capacitatea de functionare a inimii, permitand recuperarea acestui organ.
Echipa de cercetatori, coordonata de chirurgul Magdi Yacoub de la spitalul Royal Brompton and Harefield si de doctorul Emma Birks de la Imperial College London, a utilizat LVAD si o combinatie de medicamente pe 11 pacienti diagnosticati cu insuficienta cardiaca severa. "Multi dintre acestia probabil ca ar fi murit in urmatoarele saptamani daca nu ar fi avut acest dispozitiv", a indicat Birks. Dispozitivul are ca scop eliminarea stresului asupra inimii, pompand puternic sange in artere.
Pacientii au primit si o combinatie de medicamente utilizate in mod curent in bolile cardiace care au ajutat la refacerea muschiului cardiac. De la acest studiu au fost exclusi pacientii al caror muschi cardiac era deja mort si cei care sufereau de insuficienta cardiaca din cauza unui virus si aveau sanse de a se recupera fara acest dispozitiv. Dintre cei 11 pacienti carora li s-a implantat acest dispozitiv unul a murit imediat dupa operatie, un al doilea a murit de cancer si al treilea a avut nevoie de un transplant, posibil din cauza unor probleme cu alcoolul. Dupa un an de la operatie, 8 dintre voluntari s-au recuperat suficient de bine incat li s-au scos aceste dispozitive. Terapia este deocamdata foarte scumpa, operatia si dispozitivul ajungand la 124.000 de dolari. (D.V.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.