Senatorul Ioan Talpes a anuntat ieri ca saptamana viitoare va sesiza Parchetul in legatura cu faptul ca Marius Oprea - care a depus la Parchetul Militar documente conform carora Romania a livrat Iranului rachete sol-aer - a fotocopiat acte secrete, i
Senatorul Ioan Talpes a anuntat ieri ca saptamana viitoare va sesiza Parchetul in legatura cu faptul ca Marius Oprea - care a depus la Parchetul Militar documente conform carora Romania a livrat Iranului rachete sol-aer - a fotocopiat acte secrete, incalcand legea, informeaza Mediafax. "In calitate de senator, membru in Comisia de aparare, am dreptul si obligatia de a sesiza Procuratura cand se produc incalcari ale legii. Marius Oprea a fotocopiat, incalcand legea, documente secrete, la care a avut acces ca si consilier prezidential", a spus senatorul independent. El a precizat ca, in prezent, isi pregateste demersul, urmand ca saptamana viitoare sa se adreseze Parchetului.
"Oprea nu are certificat ORNISS (Oficiul Registrului National al Informatiilor Secrete de Stat - n.r.), alt fapt care, iarasi, este in conflict cu legea, data fiind pozitia sa", a subliniat fostul consilier al lui Ion Iliescu.
Consilierul premierului Tariceanu pe probleme de securitate, Marius Oprea, a depus luni la Parchetul Militar, documente conform carora Romania a livrat Iranului, in 1995, rachete sol-aer in valoare de aproximativ noua milioane de dolari, incalcand astfel embargoul la care aceasta tara era supusa de NATO. Oprea precizase, anterior, ca este vorba de un contract incheiat in 1995 de Romtehnica si Guvernul iranian, care prevedea livrarea echipamentelor necesare pentru dotarea a doua regimente cu rachete sol-aer. (A.H.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.