Deficitul de personal din Politia Romana va cobori, pana la jumatatea anului viitor, sub 2 la suta, numai in 2006 fiind angajati aproape doua mii de politisti. Seful Politiei Romane, chestorul principal Dan Valentin Fatuloiu, a precizat, ieri, ca, la
Deficitul de personal din Politia Romana va cobori, pana la jumatatea anului viitor, sub 2 la suta, numai in 2006 fiind angajati aproape doua mii de politisti. Seful Politiei Romane, chestorul principal Dan Valentin Fatuloiu, a precizat, ieri, ca, la 1 ianuarie 2005, Politia nationala inregistra opt mii de functii vacante, expertii europeni recomandand acoperirea acestuia pana la inceputul anului 2007. In primele noua luni ale acestui an, au fost incadrati 1977 de politisti, dintre care 349 de ofiteri si 1628 de agenti, precum si 253 de persoane pentru personal contractual. Astfel, deficitul a fost redus considerabil, fiind in prezent de aproximativ 11 la suta, si se preconizeaza sa coboare, anul viitor, sub 2 la suta. Potrivit Mediafax, chestorul principal Dan Valentin Fatuloiu a mentionat ca unul din elementele de noutate in acest an a fost atragerea de specialisti in domenii importante, fiind incadrati sociologi, psihologi, specialisti in stiintele educatiei, arheologi si experti in protejarea patrimoniului, personal specializat in logistica, experti in domeniul protejarii proprietatii intelectuale, specialisti in sisteme de paza si securitate. De asemenea, a crescut "calitatea" politistilor care isi desfasoara activitatea in strada, 12,5 la suta dintre agentii incadrati avand studii superioare.
Potrivit acestuia, 8,4% dintre politisti sunt femei, care "au un comportament bun in relatia cu cetateanul si au rezultate remarcabile in ceea ce priveste aplicarea legii". "Avem foarte multi sefi de serviciu femei si poate vom avea posibilitatea sa se inscrie la concurs si pentru un post de inspector sef, pentru ca pot sa aiba si abilitati pentru conducere", a spus Fatuloiu. Chestorul principal a precizat ca in acest an au fost alocate si investite pentru proiectele prioritare ale Politiei Romane peste o suta de milioane de euro. Au fost imbunatatite conditiile de lucru si reabilitate partial cladirile aflate in administrarea Politiei Capitalei, au fost imbunatatite conditiile de detentie in aresturi, precum si in mediul in care sunt audiati martori, in special pentru cazurile delicate. Totodata, au fost achizitionate sase mii de autoturisme Dacia Logan, 40 de motoscutere si sapte ATV-uri, fiind incheiate procedurile si pentru achizitionarea a 50 de motociclete BMW, de ultima generatie, destinate Politiei Rutiere. Fatuloiu a amintit ca in acest an au fost create compartimente de investigare a infractiunilor la regimul drepturilor de propietate intelectuala si industriala, structuri de securitate pentru tehnologia informatiei si 91 de posturi pentru compartimente de protectie a informatiilor clasificate. Seful Politiei Romane a mai adaugat ca a fost finalizat programul Phare in valoare de 1.300.000 de euro, care a vizat organizarea bazei nationale de date cu profile genetice, si au fost achizitionate echipamente criminalistice performante in valoare se peste doua milioane de euro. (M.A.B.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.