Presedintele Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), Sebastian Bodu, a hotarat "sa-i dea pe brazda" pe viitorii contribuabili la "pusculita statului" inca de pe bancile liceului. "Nu vrei sa platesti? Te crezi smecher? Afla ca nu esti. Fii
Presedintele Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), Sebastian Bodu, a hotarat "sa-i dea pe brazda" pe viitorii contribuabili la "pusculita statului" inca de pe bancile liceului. "Nu vrei sa platesti? Te crezi smecher? Afla ca nu esti. Fiindca Fiscul nu e un fraier, e intotdeauna mai "bazat" decat tine. Si, daca incerci sa-l pacalesti, te pacalesti. Nu-i dai banul cand ti-l cere, te prinde. Iti trimite pe cap niste baieti rai, pe care nu prea poti sa-i iei peste picior", acesta e mesajul lui Bodu catre viitorii platitori de taxe si impozite, tiparit intr-o brosura care va ajunge in toate liceele din tara. Sub sloganul "S-o facem legal!", seful ANAF a lansat ieri o campanie de educatie civica, prin care spera sa-i convinga pe adolescenti ca e "cool" sa-si execute corect obligatiile fiscale fata de stat. Elevii afla ca Fiscul, care "face cheta", e "mana invizibila care-ti usureaza buzunarul". In ce priveste jargonul folosit in brosura, Bodu considera ca acesta va prinde la liceeni si ca-i va convige sa fie mai atenti la mesajul "baietilor rai de la ANAF" care "sunt de fapt baieti buni". Textul a fost formulat in urma consultarii cu profesori de liceu, ce-i drept, "mai tineri". "Brosura e conceputa in asa fel incat sa fie pe intelesul destinatarilor: cu putin umor, cu putin argou, ca elevii s-o considere utila si sa n-o arunce la cos imediat", spune seful ANAF. El a adaugat ca respectiva creatie e facuta pro-bono de niste amici ai sai, fosti colegi de liceu, sociologi si jurnalisti, in timp ce costul celor 700.000 de pliante si al celor 7500 de afise ce urmeaza sa fie distribuite in licee va fi suportat de Imprimeria Nationala. Munca de convingere cu adolescentii nu se va rezuma, insa, la distribuirea de brosuri si afise.
Presedintele ANAF a anuntat ca va face un scurt "turneu" in scoli ca sa poarte discutii libere cu viitorii subiecti ai obligatiilor fiscale. Campania se va desfasura in perioada noiembrie - decembrie 2006 in liceele din Constanta, Iasi, Cluj, Sibiu, Timisoara, Craiova si Bucuresti. Bodu a dat asigurari ca nu va cheltui din banul public pentru educarea tinerilor in spiritul respectului fata de Fisc.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.