Cei trei jurnalisti rapiti in Irak s-au constituit, ieri, parti civile in dosarul de terorism al lui Mohammad Munaf - fostul lor ghid la Bagdad - Ovidiu Ohanesian cerand daune morale de un milion de euro, iar Marie Jeanne Ion si Sorin Miscoci cate do
Cei trei jurnalisti rapiti in Irak s-au constituit, ieri, parti civile in dosarul de terorism al lui Mohammad Munaf - fostul lor ghid la Bagdad - Ovidiu Ohanesian cerand daune morale de un milion de euro, iar Marie Jeanne Ion si Sorin Miscoci cate doua milioane de euro. La inceputul lunii septembrie, cei trei cerusera daune de cate doua milioane de euro si in procesul lui Omar Hayssam, judecat tot la Curtea de Apel Bucuresti. Ovidiu Ohanesian a spus ca in opinia sa, Munaf este "cheia acestei rapiri" si ca este important sa fie adus in fata instantei romane si sa nu dea declaratii din Irak, unde veridicitatea informatiilor furnizate nu poate fi verificata. Onahesian a mai precizat, citat de Mediafax, ca Marie Jeanne era intima cu Mohammad Munaf, ceea ce nu inseamna insa ca a avut si relatii intime cu acesta. Jurnalistul a explicat ca Munaf nu i-a dat de inteles ca ar fi implicat in rapire insa, acum, gandindu-se, dupa atata timp, crede ca acesta si Hayssam sunt doar executantii rapririi si nu "creierele" ei.
Mii de euro, in plic pentru Marie Jeanne
Pe de alta parte, audiata de instanta, Georgeta Victorita Mohammad, sotia lui Munaf, a spus, plangand, ca nu mai stie absolut nimic despre sotul ei. Tot la sedinta de ieri a fost audiat si Bassam Nasta, un angajat al lui Mohamad Omar, fratele lui Hayssam, care a relatat ca seful sau i-a dat un plic cu aproximativ sase-sapte mii de euro, pe care i l-a dat lui Munaf. Acesta, la randul sau, i-ar fi dat plicul, pe aeroport, lui Marie Jeanne Ion.
La termenul urmator al procesului, stabilit pentru 2 noiembrie, vor fi audiati Sorin Miscoci, Marie Jeanne si tatal acesteia, Vasile Ion. Retinut de Fortelele Coalitiei Multinationale din Irak, in complexul militar Camp Cropper, imediat dupa eliberea jurnalistilor, Munaf a fost condamnat la moarte, de curand, de catre Tribunalul penal central din Bagdad, sentinta fiind atacabila cu apel. (B.C.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.