Cladirea Policlinicii Spitalului Coltea va fi demolata, potrivit proiectului de reabilitare a spitalului bucurestean cu acelasi nume, document avizat cu ani in urma. Bolnavii si medicii din ambulatoriu au protestat, din nou, ieri, fata de aceasta dec
Cladirea Policlinicii Spitalului Coltea va fi demolata, potrivit proiectului de reabilitare a spitalului bucurestean cu acelasi nume, document avizat cu ani in urma. Bolnavii si medicii din ambulatoriu au protestat, din nou, ieri, fata de aceasta decizie si declara ca sunt decisi sa recurga la orice forma de protest pentru a mentine in functiune unitatea sanitara. Acestia sustin ca Policlinica este primul dispensar din Bucuresti, infiintat de profesorul Carol Davila, ceea ce inseamna ca este o cladire de patrimoniu. "Respectarea dreptului legal la asistenta medicala, adica miza reformarii sistemului sanitar, presupune nu doar calitatea actului medical, ci si accesibilitatea lui, adica reducerea - pe cat se poate - a distantei dintre cetatean si punctul sau unitatea medicala", afirma pacientii arondati ambulatoriului Coltea. Autoritatile de Sanatate Publica ale Capitalei dau asigurari ca reorganizarea asistentei medicale se va face prin mentinerea accesibilitatii, bolnavii deserviti de ambulatoriul Coltea urmand sa fie preluati de policlinicile din apropiere, dar nu numai. Pana atunci insa, medicii din ambulatoriul Coltea - specialitatile radiologie, oncologie, boli interne, cardiologie, ORL, hematologie si chirurgie - vor trece in spital, de la 1 noiembrie 2006, ca medici de spital, nu de ambulator, iar specialitatile oftalmologie, neurologie, dermatologie, ortopedie, endocrinologie, psihiatrie, reumatologie, urologie, recuperare fizica si medicala - vor fi mutate in alte policlinici. Mai apropiate sau mai departate, ca si distanta, de Policlinica Coltea. Primaria Sectorului 3 a comunicat ieri, sec, ca documentul pentru emiterea Autorizarii de desfiintare a corpului E din cadrul ansamblului de cladiri a Spitalului Clinic Coltea (Policlinica) a fost depusa la primarie de catre Administratia Spitalului. "Documentatia a fost procesata si se afla pe circuitul de semnaturi", afirma reprezentantii locali. Acestia mentioneaza ca, pentru ambulatoriu a mai fost emisa de catre Primaria Municipiului Bucuresti o Autorizatie de Desfiintare (84/16.08 2002) careia i-a expirat valabilitatea nefiind pusa in aplicare, spitalul solicitand acum reinnoirea ei. Conducerea Spitalului Coltea nu a putut fi contactata pentru a explica daca pentru reorganizarea si consolidarea unitatii este absolut necesara demolarea ambulatoriului. (C.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.