BECURI ECOLOGICE. Autoritatile australiene au anuntat ca, pana in 2010, toate locuintele vor fi dotate cu becuri fluorescente, mult mai economice decat becurile clasice. Desi aceasta tara nu a semnat Protocolul de la Kyoto privind reducerea emisiilor

BECURI ECOLOGICE. Autoritatile australiene au anuntat ca, pana in 2010, toate locuintele vor fi dotate cu becuri fluorescente, mult mai economice decat becurile clasice. Desi aceasta tara nu a semnat Protocolul de la Kyoto privind reducerea emisiilor gazelor cu efect de sera, Guvernul australian s-a declarat pregatit sa desfasoare o campanie sustinuta in domeniul combaterii incalzirii globale.

CONFIRMARE. Seful Guvernului francez, Dominique de Villepin, a confirmat ieri ca 10.000 de locuri de munca de la Compania Airbus vor fi suprimate. Intr-un interviu acordat postului de radio RTL si preluat de Rompres, premierul a precizat ca Parisul se va opune oricarei ""concedieri seci"". Dupa o convorbire telefonica cu presedintele Airbus si copresedinte executiv al grupului EADS, Louis Gallois, premierul francez a declarat ca ""exista o dificultate suplimentara, pentru ca este vorba despre o intreprindere in mare parte franco-germana, europeana"".

ACCES USOR. Romanii care doresc sa munceasca in Marea Britanie nu mai sunt obligati sa mearga la ambasada pentru obtinerea vizei, a anuntat ieri, la Timisoara, Iain Graham, consulul britanic. Diplomatul a precizat pentru cei interesati ca sunt disponibile 20.000 de locuri de munca in agricultura. Desi nu a putut preciza numarul romanilor care lucreaza legal sau ilegal in Marea Britanie, consulul a declarat ca ""nu s-a inregistrat o crestere a infractionalitatii dupa intrarea cetatenilor romani si bulgari in UE"". ""Imaginea romanilor in Marea Britanie este buna, diferita de ceea ce ar fi vrut sa evidentieze unele publicatii"", a mai spus diplomatul facand referire la ziarele britanice care au scris articole defaimatoare la adresa imigrantilor romani.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.