PSD contesta toate proiectele
Propunerea Palatului Cotroceni a starnit un protest de amploare al taberei pesediste. Acelasi lucru se intampla acum, cu toate ca proiectele au fost "umanizate" de guvern. Deputatul Ion Stan, secretarul Comisiei SRI s
PSD contesta toate proiectele
Propunerea Palatului Cotroceni a starnit un protest de amploare al taberei pesediste. Acelasi lucru se intampla acum, cu toate ca proiectele au fost "umanizate" de guvern. Deputatul Ion Stan, secretarul Comisiei SRI si fost presedinte al acestei structuri, sustine ca proiectele de legi au hibe serioase si sunt in neconcordanta cu realitatile din mediul de securitate actual. "Constat o politizare excesiva a unor prevederi esentiale din proiecte, orientata inspre sporirea ponderii unor ministere si, implicit, ministrii in gestionarea problemelor de securitate nationala. Exista si chestiuni sensibile in raport cu drepturile si libertatile constitutionale".
Pe vremea cat a condus Comisia SRI, Ion Stan a avut si el mai multe initiative legislative in domeniul sigurantei nationale, insa proiectele sale s-au blocat inainte de a fi promovate la statutul de legi.
PNL multumit pe jumatate
Scandalul iscat la sfarsitul anului trecut pe seama proiectelor creionate de PD a facut ca si PNL-ul sa puna umarul, in cele din urma, la viitoarea strategie de securitate a Romaniei.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.