Vanzarile retailerului german de tip "do-it-yourself" Praktiker in Romania au crescut cu 54,7% in primele noua luni ale acestui an, fata de perioada similara a anului trecut, potrivit raportului trimestrial al companiei germane. Conform propriilor es
Vanzarile retailerului german de tip "do-it-yourself" Praktiker in Romania au crescut cu 54,7% in primele noua luni ale acestui an, fata de perioada similara a anului trecut, potrivit raportului trimestrial al companiei germane. Conform propriilor estimari, compania lider pe piata romaneasca a magazinelor de profil a inregistrat o cifra a vanzarilor de 106,3 mil. euro in aceasta perioada.
La nivel international, vanzarile Praktiker au crescut cu 14,7%, la 638 mil euro, avansul vanzarilor plasandu-se la 6,5%. Profitul operational la nivel mondial, inainte de deducerea dobanzilor, a impozitelor si a amortizarilor (EBITA), a crescut cu 45,1% in primele noua luni ale anului, la 33,1 milioane euro, reprezentand 5,2% din valoarea vanzarilor.
Pe fondul dezvoltarii operatiunilor in Europa de Est, vanzarile Praktiker au crescut cu 16% in trimestrul al treilea, la 247 milioane euro, cu un avans al vanzarilor plasat la 8,3%.
Retailerul german, prezent pe piata locala din toamna lui 2002, cu o retea de 12 magazine, a raportat o crestere de peste 15% in trimestrul trei, la 32,5 milioane euro. EBITA aferent trimestrului trei a crescut cu 10,5%, la 41,3 milioane euro.
Compania a raportat cele mai ridicate rate de crestere a vanzarilor in Romania si Bulgaria in trimestrul trei, ca urmare a extinderii retelei de magazine.
De la inceputul anului, grupul german a deschis trei magazine noi in Romania si a anuntat ca va mai inaugura doua centre comerciale pana la finele anului.
Pe fondul cresterilor economice mai rapide decat in Germania, Praktiker intentioneaza sa investeasca 90 mil. euro in 11 unitati in estul Europei, informeaza online bloomberg.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.