Un elev din comuna galateana Pechea a fost ucis, ieri, in sala de clasa de un fost coleg de-al sau, care, dupa comiterea crimei, a fugit. Laurentiu Toia, in varsta de 16 ani, elev al Grupului Scolar din comuna Pechea, a fost lovit de mai multe ori cu
Un elev din comuna galateana Pechea a fost ucis, ieri, in sala de clasa de un fost coleg de-al sau, care, dupa comiterea crimei, a fugit. Laurentiu Toia, in varsta de 16 ani, elev al Grupului Scolar din comuna Pechea, a fost lovit de mai multe ori cu pumnii de George Gavrila, de aceeasi varsta, el murind dupa ce a cazut si s-a lovit cu capul de podea. "Agresorul este George Gavrila, tot de 16 ani, fost coleg de-al victimei, dar care abandonase intre timp scoala. Gavrila a fugit imediat dupa ce l-a lovit pe Laurentiu. Incidentul s-a petrecut in pauza, in sala de clasa. Elevii au anuntat profesorii. Profesorul de sport a fost primul care a intervenit incercand sa-l resusciteze, dar fiindca elevul era deja mort, l-a transportat la dispensar cu masina profesorului de matematica", a precizat inspectorul scolar general adjunct, Mitica Dudau.
Imediat dupa producerea incidentului, politistii au plecat in cautarea lui George Gavrila. "Cautarile au fost demarate imediat dupa constatarea faptei de catre organele legii", a declarat purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie al Judetului Galati. George Gavrila a fost gasit, dupa cateva ore, in satul Frumusita, comuna Tamaoani, la 60 de kilometri de Pechea. Conform purtatorului de cuvant al IPJ Galati, baiatul a fost adus la Pechea, pentru a fi audiat de politisti si de un procuror criminalist de la Parchetul de pe langa Tribunalul Galati. George Gavrila este legitimat de cinci ani la clubul boxerului "Lucian Bute", pana acum reusind sa obtina rezultate bune la diverse competitii interjudetene sau regionale.
Pe de alta parte, Inspectoratul Scolar Judetean Galati a demarat o ancheta pentru a stabili daca vreunul dintre cadrele didactice de la grupul Scolar din Pechea este responsabil pentru ceea ce s-a intamplat. (G.T.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.