La Bruxelles si la Strasbourg, oficialii europeni incearca sa identifice cele mai bune solutii atat pentru echipa comisiei, cat si pentru grupurile politice europene.
Surse din Comisia Europeana afirma ca Barroso nu a luat nicio decizie nici in
La Bruxelles si la Strasbourg, oficialii europeni incearca sa identifice cele mai bune solutii atat pentru echipa comisiei, cat si pentru grupurile politice europene.
Surse din Comisia Europeana afirma ca Barroso nu a luat nicio decizie nici in privinta comisarului din partea Bulgariei, desi presa bulgara anuntase ca liberala Meglena Kuneva este nominalizata pentru portofoliul cu sanatatea consumatorilor. In realitate, comisia ar dori sa astepte rezultatul final al alegerilor din Bulgaria inainte de a face nominalizari. si Varujan Vosganian, propus de Romania, face valuri. Deoarece atat autoritatile bulgare, cat si cele romane sustin si trimit presedintelui Barroso candidati liberali. Problema reala care apare, in cazul in care seful CE i-ar accepta, este ca numarul comisarilor liberali ar ajunge egal cu numarul comisarilor PPE in Comisia Europeana. Iar echilibrul la alegerile pentru Parlamentul European a fost diferit, grupul liberal pozitionandu-se pe locul al treilea ca ierarhie in Europa. Mai multe surse afirma ca pentru Varujan Vosganian s-ar fi negociat ruperea unor portofolii mai mari ale altor comisari si atribuirea unui portofoliu in domeniul financiar, cum ar fi taxele, impozitele si serviciile financiare.
Sustinerea grupurilor politice, cheia ocuparii postului


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.