Pentru ca saptamana trecuta ne-am hotarat sa va prezentam si filme care nu sunt pe marile ecrane, pentru ca in aceasta perioada oferta nu este senzationala, va povestim in aceasta editie despre un film care noua ne place si pe care il puteti cauta pe
Pentru ca saptamana trecuta ne-am hotarat sa va prezentam si filme care nu sunt pe marile ecrane, pentru ca in aceasta perioada oferta nu este senzationala, va povestim in aceasta editie despre un film care noua ne place si pe care il puteti cauta pe la centrele de inchiriere, pe la prieteni sau puteti astepta sa fie difuzat (la TVR2).
Coffee and cigarettes este o pauza de cafea construita din mai multe fragmente de actiune, lipite aleatoriu. Momentele filmului sunt unificate prin doua simple obiecte de recuzita: cafeaua si tigarile de pe o masa. Regizor adulat in aceeasi masura de presa si public, Jim Jarmush incepe acest proiect alb-negru in 1984. La acea vreme probabil putini stiau cine este Roberto Begnini (La Vitta e bella a aparut abia in 1997), desi Jarmush il distribuise deja in acelasi an in Dawn by law. Begnini, intra intr-o cafenea si se asaza la masa introvertitului Steven Wright, pe care il dezorienteaza complet cu torentul verbal caracteristic. In final, manat de o fixatie de buna-credinta sa il ajute cu orice pret, sfarseste prin a se duce la dentist in locul lui.
Discutia dintre Tom Waits si Iggy Pop este unul din cele mai reusite momente din film.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.