Ministrul Justitiei a refuzat sa avizeze proiectul elaborat de Ministerul Economiei si Comertului privind anularea aproape integrala a datoriilor Romaero prin trecerea activelor companiei in proprietate publica si preluarea lor in administrare de cat
Ministrul Justitiei a refuzat sa avizeze proiectul elaborat de Ministerul Economiei si Comertului privind anularea aproape integrala a datoriilor Romaero prin trecerea activelor companiei in proprietate publica si preluarea lor in administrare de catre SRI.
Datoriile totale ale Romaero se cifreaza la 54 de milioane de lei, activele fiind evaluate, in luna iunie, la 44,9 milioane de lei.
Pe lista activelor care ar urma sa fie preluate de SRI se afla, printre altele, un teren de 1,3 hectare, o hala construita pe o suprafata de circa 0,4 hectare, o centrala termica si alte cinci constructii, cu o suprafata totala de aproximativ 2.500 metri patrati.
Obligatiile neachitate de Romaero catre bugetul de stat, bugetul asigurarilor sociale de stat, bugetul asigurarilor sociale de sanatate, bugetul asigurarilor pentru somaj, precum si fata de Oficiul Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie ar urma sa fie stinse in limita valorii acestor bunuri. Pe de alta parte, SRI s-a aratat interesat de preluarea in administrare a unor bunuri aflate in proprietatea Romaero, cu atat mai mult cu cat nu dispune de spatii proprii suficiente pentru toate navele aflate in dotare, astfel ca unele echipamente sunt lasate in aer liber, cu mari costuri de intretinere si paza.
Romaero este fabricant de avioane si aerostructuri si furnizor de servicii in domeniul intretinerii si reparatiilor complexe de aeronave, fiind furnizor autorizat pentru companii ca Boeing, Israel Aircraft, Bombardier si subcontractori ai Airbus. Principalul actionar al companiei, aflata in administrare speciala, este Ministerul Economiei si Comertului cu 72,9% din titluri, iar SIF Muntenia controleaza 25,8% din capital.
Ministerul Economiei si Comertului intentioneaza sa vanda in intregime pachetul de 72,9% din actiuni detinut la Romaero catre un investitor privat.
Compania a obtinut anul trecut o cifra de afaceri de 14 milioane de dolari si un profit de circa 70.000 de dolari.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.