Astazi, ortodocsii romani il praznuiesc pe Sfantul Mare Mucenic Dimitrie, Izvoratorul de mir, iar maine pe Cuviosul Dimitrie cel Nou, ocrotitorul Bucurestilor. Cu acest prilej, zeci de mii de credinciosi au venit in pelerinaj la Bucuresti.

Astazi, ortodocsii romani il praznuiesc pe Sfantul Mare Mucenic Dimitrie, Izvoratorul de mir, iar maine pe Cuviosul Dimitrie cel Nou, ocrotitorul Bucurestilor. Cu acest prilej, zeci de mii de credinciosi au venit in pelerinaj la Bucuresti.

Mii de pelerini din Capitala, din localitatile din jurul Bucurestiului, dar si din alte localitati din tara au venit in Dealul Patriarhiei, inca din zorii zilei de miercuri, pentru a se inchina la moastele Sfantului Dimitrie cel Nou. Ieri, la ora 8.30, Sfintele Moaste au fost scoase din Catedrala si asezate intr-un loc special, pe un podium, spre a fi venerate de credinciosi.

Procesiunea este prilejuita de sarbatorirea astazi a Sfantului Mare Mucenic Dimitrie Izvoratorul de Mir, iar vineri a Sfantului Dimitrie cel Nou, ocrotitorul Bucurestilor.
Asa cum aratam mai sus, inca din zorii zilei, mii si mii de credinciosi s-au asezat la rand, in jurul Dealului Patriarhiei, formand o coada de sute de metri, pentru a se putea inchina la moaste.

Programul celor doua zile de praznic cuprinde savarsirea Sfintei Liturghii astazi si maine, de catre PFP Patriarh Teoctist, a laturi de un sobor de arhierei, preoti si diaconi, in afara Catedralei patriarhale, pe un podium special amenajat, incepand cu ora 9.30.
De asemenea, slujbele de priveghere cu aceasta ocazie se vor desfasura in fiecare seara, incepand cu ora 17.00, pana in data de 27 octombrie.
Programul ceremoniilor din aceste zile mai cuprinde si sfintirea Manastirii “Duminica Sfintilor Romani”, din Soseaua Oltenitei, nr. 255, sambata, 28 octombrie, ora 16.30, cand racla cu moastele Cuviosului Dimitrie cel Nou, ocrotitorul Bucurestilor, va fi dusa in procesiune la aceasta manastire, unde va ramane pana in seara zilei de duminica, 29 octombrie.

Moastele fac minuni pentru cei credinciosi


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.

9AM recomanda:

Vrei sa fii la curent cu cele mai importante stiri?
Urmareste-ne si pe Facebook

TI-A PLACUT ACEST ARTICOL?

Aboneaza-te la 9AM pentru a primi articole similare.

Sau
Aboneaza-te prin