Captura impresionanta de droguri la Constanta, dupa ce o importanta retea internationala de trafic de droguri a fost anihilata, primii cinci membri ai filierei romano-turce fiind deja prinsi. Traficantii incercau sa plaseze pe piata aproape zece kil
Captura impresionanta de droguri la Constanta, dupa ce o importanta retea internationala de trafic de droguri a fost anihilata, primii cinci membri ai filierei romano-turce fiind deja prinsi. Traficantii incercau sa plaseze pe piata aproape zece kilograme de heroina. In acest caz, monitorizarea activitatilor infractionale a durat aproximativ patru luni, sub supravegherea procurorilor Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si cu sprijinul Serviciului Roman de Informatii. Actiunea propriu-zisa a inceput luni, cand au fost prinsi cei cinci traficanti din municipiul Constanta. In ziua urmatoare au avut loc descinderi simultane in mai multe locatii din Bucuresti, fiind depistati alti noua membri ai retelei. La perchezitii au mai fost gasite 300 grame de heroina portionata si pregatita pentru vanzare, trei kilograme de cofeina - folosita pentru a fi amestecata cu drogul, precum si zece comprimate de metadona.

Filaj de patru saptamåni
Toate cele 14 persoane au fost retinute si au fost indisponibilizate doua autoturisme, aproape 8.000 de lei, 16.500 de euro, 10.000 de dolari, precum si aproximativ 700 grame de bijuterii din aur, toate, se pare, provenite din traficul cu stupefiante. Membrii retelei vor fi trimisi in fata instantei, cu propunere de arestare preventiva, pentru trafic de droguri de mare risc si constituirea unui grup infractional organizat. Actiunea de anihilare a retelei a inceput in 21 septembrie, in urma unor informatii obtinute de ofiteri ai Politiei de Frontiera, conform careia unul dintre membrii grupului urma sa primeasca o cantitate de cocaina.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.