Conducerea Transelectrica nu considera real riscul solicitarii rambursarii anticipate a unor credite pe termen lung, in valoare totala de 471,39 milioane lei. Aceasta intrucat bancile care au acordat imprumuturile nu au luat pana in prezent nici un f
Conducerea Transelectrica nu considera real riscul solicitarii rambursarii anticipate a unor credite pe termen lung, in valoare totala de 471,39 milioane lei. Aceasta intrucat bancile care au acordat imprumuturile nu au luat pana in prezent nici un fel de masura impotriva companiei, se arata intr-un comunicat al societatii.
"La data de 30 iunie 2006, existau situatii in care indicatorii financiari ai Grupului nu erau in conformitate cu anumite clauze ale acordurilor de imprumut, existand mici abateri aritmetice, nesemnificative, care provin din trecut si au fost semnalizate atat in prospectul de oferta, cat si bancilor, inclusiv in rapoartele speciale intocmite catre acestea conform clauzelor contractuale", se arata intr-un comunicat al companiei transmis Bursei de Valori Bucuresti.
Potrivit conducerii Transelectrica, nu exista nicio banca care sa fi luat vreo masura impotriva companiei, deci imprumuturile pot fi considerate pe termen lung. Totodata, compania intentioneaza si dispune de mijloacele necesare de a rambursa imprumuturile facute, conform conditiilor contractuale. "Ca urmare a atitudinii manifestate de banci pana in prezent, conducerea Transelectrica considera ca nu exista pericolul solicitarii rambursarii anticipate a acestor credite", se spune in comunicat.
Compania de audit a aratat, luni, ca Transelectrica ar putea fi obligata sa ramburseze anticipat credite in valoare totala de 471,39 milioane lei contractate de la Banca Europeana de Reconstructie si Dezvoltare, Banca Europeana de Investitii si Banca Internationala de Reconstructie si Dezvoltare, intrucat nu a respectat unele conditii aferente imprumuturilor. In consecinta, potrivit KPMG aceste imprumuturi ar trebui considerate datorii pe termen scurt.
Imprumuturile Transelectrica pe termen lung atingeau, la finele lui 2005, un nivel de 782,69 milioane lei. Profitul, pe primul semestru al acestui an, este de 154,5 milioane lei (43,6 milioane euro), in crestere cu 34,2% fata de perioada similara din 2005. Principalul actionar al companiei este statul, prin Ministerul Economiei si Comertului, care detine 76,5% din capitalul social, urmat de Fondul Proprietatea, cu 13,5%. Un pachet de 10% din actiunile companiei este tranzactionat, incepand cu 29 august, la Bursa de Valori Bucuresti.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.