Un bust roman al lui Aristotel descoperit de arheologi la baza ruinelor Acropolelor din Atena confirma descrierile scriitorilor din antichitate care i-au atribuit filozofului grec un nas coroiat, transmite Mediafax. Stirea a fost confirmata de respon
Un bust roman al lui Aristotel descoperit de arheologi la baza ruinelor Acropolelor din Atena confirma descrierile scriitorilor din antichitate care i-au atribuit filozofului grec un nas coroiat, transmite Mediafax. Stirea a fost confirmata de responsabilul site-ului arheologic, Alkistis Horemi. Bustul in marmura, inalt de 46 de centimetri, "este cel mai bine conservat" dintre reprezentarile celebrului filozof al secolului al IV-lea I.Hr. gasite pana acum de arheologi, a spus Horemi.
Cele 19 busturi romane ale lui Aristotel gasite pana acum si expuse in diverse muzee constituie reprezentari ale filozofului fie cu nasul drept, fie in alte moduri. Aceste busturi au fost realizate dupa originale grecesti. Bustul a fost adus la lumina zilei pe santierul arheologic al noului muzeu de la Acropole. Sapaturile din aceasta zona au mai scos la iveala doua alte capete romane din marmura, unul apartinand imparatului Hadrian si celalalt unui preot. (D.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.