Adeptii liberali ai grupului Stolojan-Stoica au inceput sa isi faca simtita prezenta in filialele din teritoriu prin constituirea unor grupuri de initiativa in vederea sustinerii platformei lansate de rebelii PNL. Astfel, celule anti-Tariceanu au fos
Adeptii liberali ai grupului Stolojan-Stoica au inceput sa isi faca simtita prezenta in filialele din teritoriu prin constituirea unor grupuri de initiativa in vederea sustinerii platformei lansate de rebelii PNL. Astfel, celule anti-Tariceanu au fost infiintate peste noapte la Arad, Prahova, Timisoara, Covasna, Tulcea si Bacau. Surse din conducerea PNL au declarat ca liderii partidului iau in calcul o serie de excluderi pentru a pune pumnul in gura "agitatorilor". In Prahova, sustinatorii platformei lansate de gloriile de altadata ale PNL au criticat recent intreaga conducere a partidului. Nici ex-liderul filialei, omul de afaceri Dinu Patriciu, nu a scapat de acuzele liberalilor fideli lui Stolojan. Cei cinci membri ai PNL Prahova care au pus bazele grupului de initiativa sustin ca nu vor renunta la ideile liberale si ca au fost contactati si de alti aproximativ 120 de membri ai organizatiei, dintre care 70 de ploiesteni care sustin initiativa lui Stolojan. Ex-presedintele filialei, Crina Moscovici l-a criticat dur pe fostul presedinte al PNL Prahova, omul de afaceri Dinu Patriciu, despre care a spus ca a sponsorizat PSD "pe furis, hoteste si fara sa stie nimeni din PNL".
Congresul rebelilor
Potrivit Mediafax, rebelii de la Prahova doresc organizarea unui congres al PNL pentru modificarea statutului pe care-l considera "jalnic" si "total nedemocratic", propunand reorganizarea partidului dupa modelul din perioada 2002 - 2004. Intrebati daca dupa aceasta iesire publica se asteapta sa fie exclusi din partid, unii dintre membrii grupului de initiativa din Prahova au spus ca este posibil acest lucru. Potrivit Crinei Moscovici, astfel de grupuri de initiativa au mai fost infiintate in judetele Bacau si Tulcea. Si la Arad sustinatorii lui Stolojan si Stoica si-au anuntat prezenta. Consilerul judetean Sever Jurca a criticat echipa Tariceanu, i-a ridicat in slavi pe fostii presedinti ai partidului si a declarat ca punerea in practica a platformei de la Pitesti este necesara.
Lauri pentru Stolojan
"Partidul, din pacate, a scazut in sondajele de opinie, s-a indepartat de electorat, de propriii membri de partid. E o ruptura categorica, pe simplii membri nu ii mai asculta nimeni si nu e de mirare ca PNL se afla in declin. Stoica si Stolojan, fostii presedinti ai PNL nu pot ramane indiferenti. Valeriu Stoica este cel care a unificat toate factiunile liberale (...) Theodor Stolojan a reusit sa duca PNL la peste 20% in sondajele de opinie, cu multa munca. Pe care a depus-o el cu echipa sa, nu Tariceanu sau Bogdan Olteanu, care stateau bine-mersi in Bucuresti", a sustinut Jurca. El a dezmintit ca platforma ar tinti infiintarea unui partid prezidential si a perorat ca se doreste doar unificarea unui pol de dreapta care sa faca fata PSD.
Ioan Chiriac, prim-vicepresedinte al organizatiei judetene PNL Bacau, a anuntat ieri constituirea grupului de initiativa pro-Stolojan, care va sprijini platforma lansata la Pitesti. La acest grup au aderat in special liberalii din judet cu vechime in partid, intre care Mihai Slic, influent om de afaceri, Vasile Ciobanu, patron de firma in Onesti, Adrian Iordache, director general al parcului industrial de inalta tehnologie Hemeiusi-Bacau, si avocatul Nicolae Enache.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.