Ieri, la Hotel Phoenicia, s-a desfasurat conferinta publica "Axa Bucuresti - Moscova - Washington, Spatiul ortodox in definirea noilor frontiere", la care s-a dezbatut necesitatea revitalizarii legaturilor cu Uniunea Sovietica. In prezent, legaturile
Ieri, la Hotel Phoenicia, s-a desfasurat conferinta publica "Axa Bucuresti - Moscova - Washington, Spatiul ortodox in definirea noilor frontiere", la care s-a dezbatut necesitatea revitalizarii legaturilor cu Uniunea Sovietica. In prezent, legaturile tarii noastre cu Federatia Rusa sunt practic inghetate punandu-se astfel problema reinodarii dialogurilor cu aceasta pe tema religiei, care este aceeasi la ambele popoare. Potrivit interlocutorilor, aceasta revizuire a politicii este prioritara deoarece in ultimele luni Romania a inceput sa plateasca cel mai mare pret din Europa pentru gazele naturale, aceasta facandu-ne dependenti de Rusia. Deschiderea unor dialoguri cu aceasta tara este absolut prioritara pentru noi deoarece pretul gazelor si al petrolului care trebuie sa-l importam din aceasta tara va fi trebuie sa fie pus inaintea unor vechi neconcordante din trecut. Presedintele PIN, Cozmin Gusa, aprecia ca de acum inainte sa privim in viitor fara sa mai scormonim in cenusa trecutului. Referitor la aceasta un reprezentant al Ambasadei Federatiei Ruse din Romania emitea ideea ca, pentru un mai bun dialog intre cele doua tari, ar fi bine ca aspectele negative din trecutul legaturilor noastre sa fie eliminate in favoarea celor pozitive. Numai fiind parteneri ne putem spune punctele de vedere iar unele probleme din trecut nu trebuie sa mai fie o tema de discutie. Gusa mai spunea ca reinnoirea legaturilor cu Moscova ne-ar putea aduce beneficii importante, avand in vedere dependenta noastra in plan energetic fata de acest mare stat.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.