Hewlett-Packard a redevenit, in al treilea trimestru, principalul producator de computere personale la nivel mondial, depasind liderul anterior, Dell, in conditiile incetinirii cresterii pietei mondiale de profil, potrivit datelor publicate de doua i
Hewlett-Packard a redevenit, in al treilea trimestru, principalul producator de computere personale la nivel mondial, depasind liderul anterior, Dell, in conditiile incetinirii cresterii pietei mondiale de profil, potrivit datelor publicate de doua institute de cercetare si preluate de Reuters.
Datele furnizate de Garner arata ca vanzarile HP au depasit cu 110.000 de unitati numarul de computere livrate de Dell, iar institutul IDC plaseaza avansul la 28.000 de unitati, informeaza Mediafax. Livrarile HP au crescut cu 6,7% in perioada iulie-septembrie, in raport cu trimestrul trei al anului 2005, la 59,1 milioane de unitati, iar compania detine o cota de 17,2% pe piata mondiala.
Cresterea raportata de Dell, care a devenit principalul producator de computere in primul trimestru al anului 2004, s-a plasat la 3,6%, potrivit IDC.
Publicarea studiilor survine in contextul in care Dell consemneaza rezultate financiare sub estimarile analistilor si a anuntat, in luna august, ca va inlocui 4,1 milioane de acumulatori pentru computere de tip laptop, numar record pentru piata americana. Pe de alta parte, piata americana de profil a scazut cu 2% in trimestrul trei, in conditiile in care nu a mai consemnat evolutii negative dupa trimestrul doi al anului 2002. Scaderea a fost influentata de incetinirea avansului pietei bazelor de date si de impactul cresterii semnificative inregistrate in trimestrul anterior, potrivit datelor Garner.
Intr-un raport al IDC se arata ca, la nivel mondial, cresterea livrarilor de computere personale a incetinit la 7,9%, fata de anul precedent, pe fondul unei scaderi de peste 10% in Europa.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.