Pielea este cel mai mare organ al corpului, acoperind intreaga suprafata aflata la vedere. De aceea, orice defect care apare la acest nivel este usor de observat de cei din jur si creeaza mari probleme de imagine. Dar nu numai imaginea este afectata,
Pielea este cel mai mare organ al corpului, acoperind intreaga suprafata aflata la vedere. De aceea, orice defect care apare la acest nivel este usor de observat de cei din jur si creeaza mari probleme de imagine. Dar nu numai imaginea este afectata, ci si starea de confort cutanat, corelata cu starea de sanatate. Se spune destul de inexact ca "bolile de piele nici nu te omoara, dar nici nu te lasa in pace, pentru ca nu se vindeca". Cert este ca multe afectiuni cutanate cronice sunt insotite de o simptomatologie foarte suparatoare.
Dermatita strica somnul copiilor
Mancarimea intensa, de multe ori accentuata nocturn, uneori basicarea pielii sau aparitia leziunilor la vedere pe fata sau pe maini creeaza pacientilor stres, de multe ori le modifica viata profesionala, sociala si familiala. Eczema cu manifestari repetitive la nivelul mainilor impiedica gesturi banale ca scrisul, spalatul etc. Copiii cu dermatita atopica se scarpina pana la sangerare, nu dorm noaptea din aceasta cauza, necesita un regim de viata diferit fata de cel al colegilor, sufera atat ei, cat si cei din jurul lor. O alta afectiune bine-cunoscuta, psoriazisul, constituie cauza scaderii calitatii vietii celor suferinzi. Adolescentii suferinzi de banala acnee se simt complexati si se supun unor tratamente prelungite pentru a stopa afectiunea si a evita cicatrizarea vicioasa. Prezenta cosurilor pe fata le schimba comportamentul, tinuta, increderea in sine si le afecteaza in cel mai puternic mod calitatea vietii. Transpiratia excesiva, cunoscuta sub numele de hiperhidroza, produce un intens sentiment de inferioritate.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.