Sorin Oprescu nu a anuntat organizatia Bucuresti a PSD ca doreste sa candideze la sefia partidului, a declarat ieri, presedintele Comisiei de integritate morala a filialei, Doru Giugula.
In opinia sa, noul presedinte al PSD Bucuresti trebuie s
Sorin Oprescu nu a anuntat organizatia Bucuresti a PSD ca doreste sa candideze la sefia partidului, a declarat ieri, presedintele Comisiei de integritate morala a filialei, Doru Giugula.
In opinia sa, noul presedinte al PSD Bucuresti trebuie sa se acomodeze cu problemele organizatiei si, dupa aceea, sa ia in calcul o candidatura la presedintia PSD.
"Nu avem nici un plan pe aceasta tema in organizatie, daca se va pune in discutie o candidatura a dlui Sorin Oprescu la presedintia PSD vom decide daca este bine sau nu sa cream o stare de agitatie in partid", a declarat pentru Rompres, Giugula. El a mentionat ca ramane de vazut daca Sorin Oprescu se va decide sa candideze in numele organizatiei sau in nume personal. Surse din PSD au confirmat faptul ca, zilele trecute, presedintele Mircea Geoana a fost sunat de presedintele executiv al PSD Bucuresti, Marian Vanghelie, si de secretarul executiv al organizatiei Aura Vasile pentru a-l asigura ca nu-l sustin pe Sorin Oprescu pentru o candidatura la sefia partidului.
Marian Vanghelie a declarat ieri, intr-o conferinta de presa, ca nu a discutat cu liderul PSD, Mircea Geoana, despre sustinerea candidaturii lui Sorin Oprescu la conducerea partidului. "Cunosc doar relatiile oficiale cu structura de partid, iar prima este comitetul executiv al municipiului Bucuresti unde, daca cineva va fi sustinut pentru o anumita candidatura, va trebui sa decidem cu totii", a afirmat Vanghelie. Potrivit lui Vanghelie, deocamdata, presedintele PSD Bucuresti, Sorin Oprescu, nu si-a manifestat dorinta in cadrul organizatiei de a candida la functia de presedinte al PSD.
"Nu s-a pus problema si atunci nu avem cum sa-l sustinem", a precizat Marian Vanghelie, adaugand ca organizatia il sprijina pe Oprescu pentru ca, impreuna cu Mircea Geoana, sa formeze o echipa la nivel national. "Nu s-a pus problema sa-l sustinem pentru a candida la functia de presedinte al partidului. Sorin Oprescu este liderul partidului si, in echipa cu Mircea Geoana si cu noi toti, inclusiv cu asa-zisul grup de la Cluj, formam o echipa. Oprescu trebuie sa fie o voce a Bucurestiului la nivel national, alaturi de Mircea Geoana si Miron Mitrea", a subliniat Vanghelie. In opinia lui Vanghelie, nu este rau sa fie mai multi candidati la functia de presedinte la PSD, dar este important ca organizatia PSD Bucuresti sa sprijine o candidatura din care sa castige.
"Noi avem interesul sa avem un lider alaturi de conducerea partidului. Nu vom sprijini o persoana, daca nu avem sustinerea din tara. Noi nu putem decide singuri o candidatura", a conchis presedintele executiv al PSD Bucuresti.
Sorin Oprescu a afirmat recent ca nu exclude o candidatura la presedintia PSD.
Un alt posibil candidat la functia de presedinte al PSD este fostul premier Adrian Nastase. Acesta pregateste o platforma politica social-democrata, care, potrivit unor surse din partid, urmeaza sa fie prezentata in Consiliul National al Partidului Social Democrat din 3 noiembrie.
Adrian Nastase pregateste un proiect de program pentru relansarea PSD, program care s-ar dori o constructie teoretica, gandita ca o incercare de a deschide un dialog cu actuala conducere.
In ultima perioada, ca urmare a unor declaratii facute de Adrian Nastase, s-a vorbit chiar despre posibilitatea excluderii acestuia din PSD. Acest fapt a fost infirmat insa oficial cu prilejul prezentei sale la ultima sedinta a PSD sector 1, organizatie al carui membru este.
Pana in prezent, fostul premier a evitat sa comenteze aceste avertismente, singurele precizari fiind ca nu va pleca din PSD, respectiv ca nu doreste, cel putin deocamdata, o ruptura de partidul pe care l-a condus.
Mircea Geoana a declarat in repetate randuri ca la Congresul Extraordinar din 10 decembrie nici o persoana din conducerea PSD nu va incerca sa-si prelungeasca mandatul.
"Sub nici o forma nu am sa accept ca acest congres sa reprezinte un subterfugiu sau o smecherie prin care eu sau altii din conducerea actuala sa ne prelungim sub o forma sau alta mandatul. Avem alegeri pentru conducerea partidului la doi ani, in primavara viitoare le vom organiza si vom alege echipa de conducere a PSD", a precizat Mircea Geoana.
Data congresului pentru alegerea presedintelui nu a fost, insa, stabilita.
Desi pentru Mircea Geoana "perioada favorita este luna aprilie", in functie de calendarul alegerilor pentru Parlamentul European sau de convocarea unor alegeri anticipate, aceasta data ar putea fi modificata.
Unii social-democrati nu sunt de acord cu organizarea de alegeri pentru presedintia formatiunii in 2007, inaintea scrutinului pentru Parlamentul European.
"Nu sunt de acord cu organizarea alegerilor pentru presedintia PSD inaintea alegerilor pentru Parlamentul European, 2007 este un an electoral si PSD nu-si poate permite acest demers. PSD trebuie sa fie asezat ca structura la aceste alegeri", a declarat, ieri, presedintele organizatiei PSD sector 1, Dan Tudorache.
El a mentionat ca va aborda acest subiect si in cadrul organizatiei PSD Bucuresti. Conducerea PSD a anuntat organizarea, in 10 decembrie, unui congres pentru modificarea statutului partidului, urmand ca alegerile sa fie organizate in cursul anului viitor, cel mai probabil in luna aprilie.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.