Actorul Ernest Maftei s-a stins din viata ieri dimineata, la varsta de 86 de ani, dupa mai multi ani in care a suferit de cancer pulmonar. Actorul si omul de televiziune, numit de catre cei apropiati "Badia", a iesit la pensie in toamna lui 1987. Ern
Actorul Ernest Maftei s-a stins din viata ieri dimineata, la varsta de 86 de ani, dupa mai multi ani in care a suferit de cancer pulmonar. Actorul si omul de televiziune, numit de catre cei apropiati "Badia", a iesit la pensie in toamna lui 1987. Ernest Maftei s-a nascut la 6 martie 1920, in comuna Prajesti, de langa Bacau. Ca elev, incepe sa scrie versuri in revista Liliacul, editata impreuna cu patru colegi de la Scoala Normala din Bacau. La varsta de 17 ani intra in Fratia de Cruce de la Scoala Normala, al carei lider devine. Este inchis in lagarul de la Vaslui in anul 1938, timp de cinci luni, pe timpul prim-ministrului Armand Calinescu. Intre 1941-1945 studiaza la Conservatorul de Muzica si Arta Dramatica din Iasi. Detinut politic in inchisorile Galati, Jilava si Vacaresti. Judecat de patru ori pentru apartenenta la Miscarea Legionara, este achitat de fiecare data. Dupa razboi este somer, haituit pentru tineretea lui legionara. Joaca la Teatrul Poporului sub numele de Erma Valahul si i se confera Meritul Cultural clasa I, la care renunta pentru a nu se deconspira. Cariera sa artistica include peste 70 de pelicule, precum si numeroase piese de teatru. Trupul sau va fi depus astazi la Biserica Amzei, iar maine va avea loc inmormantarea, pe Aleea artistilor de la Cimitirul Bellu. (Mediafax)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.