Birourile reunite ale celor doua camere ale Parlamentului au decis, ieri, la propunerea reprezentantilor Partidului Conservator, infiintarea unor comisii de ancheta care sa investigheze conturile lui Nicolae Ceausescu, respectiv activitatea desfasura
Birourile reunite ale celor doua camere ale Parlamentului au decis, ieri, la propunerea reprezentantilor Partidului Conservator, infiintarea unor comisii de ancheta care sa investigheze conturile lui Nicolae Ceausescu, respectiv activitatea desfasurata inainte de 1989 de Intreprinderea de Comert Exterior (ICE) Dunarea, a anuntat presedintele Senatului, Nicolae Vacaroiu. Acesta a precizat ca membrii birourilor permanente reunite au decis ca aceste doua comisii sa aiba un numar restrans de membri, 5-7, fiecare grup politic din Parlament avand unul, cel mult doi reprezentanti.
Nicolae Vacaroiu a spus ca, pana luni, grupurile politice ar urma sa nominalizeze membrii pentru fiecare dintre cele doua comisii, cu obligativitatea ca fiecare candidat sa detina certificat ORNISS de acces la documente clasificate. "Pe baza proiectelor celor doua hotarari, pe care le vor inainta reprezentantii PC - privind obiectivele, precum si numele membrilor, al presedintelui, al vicepresedintelui si al secretarului comisiei - vom hotari derularea anchetelor si vom stabili termene pentru finalizarea acestora", a spus presedintele Senatului. Senatorul conservator Sabin Cutas a declarat ca demersul parlamentarilor se doreste a fi o continuare a incercarilor repetate, inca din 1994, de a se lamuri aspectele legate de activitatea ICE Dunarea si de a "mitului" privind conturile fostului dictator Nicolae Ceausescu. "E vorba de dorinta noastra de a se lamuri acel mit al conturilor lui Ceausescu. Iar in ceea ce priveste ICE Dunarea, sa se clarifice o data pentru totdeauna daca a fost sau nu a securitatii si unde s-au dus banii din conturile intreprinderii", a spus senatorul PC. Birourile Permanente au respins, potrivit presedintelui Senatului, propunerea deputatilor Partidului National Liberal privind infiintarea unei comisii de ancheta pentru analizarea modalitatii in care comisia mixta SRI-CNSAS a decis secretizarea unor dosare in perioada 2000-2004, pe motiv ca documentul inaintat conducerii celor doua camere nu a avut numarul de semnaturi prevazut de Regulament.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.