Ana Nita, redactor-sef adjunct al ziarului Libertatea, a acceptat contraoferta grupului Ringier Romania si este noul redactor-sef al ziarului, dupa demisia lui Adrian Halpert din aceasta functie. Potrivit unui comunicat al Ringier Romania, remis Medi
Ana Nita, redactor-sef adjunct al ziarului Libertatea, a acceptat contraoferta grupului Ringier Romania si este noul redactor-sef al ziarului, dupa demisia lui Adrian Halpert din aceasta functie. Potrivit unui comunicat al Ringier Romania, remis Mediafax, Ana Nita a preluat, incepand de ieri, responsabilitatea producerii ziarului. Echipa de la departamentul Mass-Media/Vedete, pe care Ana Nita a coordonat-o, a decis si ea sa ramana la Libertatea. Ea isi daduse, luni, demisia de la Libertatea, alaturi de peste 70 de colegi. "Am acceptat sa preiau conducerea editoriala a ziarului Libertatea ca pe o etapa fireasca in viata mea profesionala pentru ca in ultimii 12 ani am participat la construirea celui mai puternic brand din presa scrisa din Romania. Colegii mei, impreuna cu care voi continua proiectul Libertatea, sunt nume validate de sutele de mii de cititori care aleg zilnic, fara echivoc, oferta editoriala a acestei echipe", a spus Ana Nita. Surse din media afirma ca Ringier i-a oferit Anei Nita un salariu lunar de 3.000 de euro. Noul redactor-sef adjunct al ziarului Libertatea va fi Irinel Antoniu, o fosta colaboratoare a ziarului.
Pe de alta parte, Adrian Halpert, fostul redactor-sef al ziarului Libertatea, a confirmat ca va ocupa postul de director editorial la Averea, cotidian achizitionat, marti, de omul de afaceri Dinu Patriciu. Halpert sustine ca va fi insotit la Averea de aproximativ 65 de persoane, dintre cele 75 care si-au prezentat luni si marti demisiile de la Libertatea. "In urma discutiilor cu Ringier, numai zece persoane au ales sa ramana la Libertatea", spune el.Halpert a marturisit ca a avut, duminica, impreuna cu echipa de la Libertatea, o intalnire cu Dinu Patriciu. "A vrut sa le explice oamenilor despre ce e vorba si sa ii asigure ca nu se va implica in politica editoriala", a explicat jurnalistul. Potrivit lui Halpert, ziarul Averea va fi imbunatatit, insa jurnalistul nu a vrut sa dezvaluie care vor fi schimbarile pe care le va face. (C.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.