Cea de-a doua editie a Festivalului International de Teatru pentru Copii, "100, 1000, 1.000.000 de povesti", organizat la Bucuresti de Teatrul "Ion Creanga", si-a anuntat la sfarsitul saptamanii trecute premiantii.
Juriul, format din criticii de teatru John Elsom, Doina Modola si Ludmila Patlanjoglu, a decernat distinctii pentru cel mai bun spectacol - "De-as fi Scufita Rosie", de Ion Garmacea, regia Sorana Coroama Stanca (Teatrul "Ion Creanga"), pentru interpretare - "Domnul Pepi si Viermele Arthur" (productie a Companiei Goml, Slovenia), interculturalitate -"Gunoiul, ce frumusete!" (Compania Arturo Cid & Toto Fabris, Spania). Diploma de excelenta a revenit spectacolului "Usa. Doi clovni cu probleme", productie a Dance Theatre Hurjaruuth, Finlanda.
Festivalul "100, 1000, 1.000.000 de povesti" a adus la Bucuresti, in perioada 7-15 octombrie, 12 spectacole din Romania, Irlanda, Spania, Finlanda..., insotite de ateliere pentru copii, fiind in prezent singura manifestare teatrala din Capitala dedicata celor mai tineri spectatori. (I. POPOVICI)