Razvan Lucescu (foto stanga), antrenorul Rapidului, a sustinut ieri conferinta de presa dinaintea jocului de maine seara cu Paris Saint Germain, primul al giulestenilor in faza grupelor actualei editii de Cupa UEFA. Tehnicianul alb-visiniilor, care s
Razvan Lucescu (foto stanga), antrenorul Rapidului, a sustinut ieri conferinta de presa dinaintea jocului de maine seara cu Paris Saint Germain, primul al giulestenilor in faza grupelor actualei editii de Cupa UEFA. Tehnicianul alb-visiniilor, care si-a urmarit sambata pe viu adversarul, in victoria cu 4-2 cu Sedan, a declarat ca nu ar fi rau daca Rapid ar scoate un punct din acest meci. "Este cel mai greu meci din grupa pentru ca este primul. Dar in acest meci se poate intampla orice, dar noi ne vom bate pentru victorie, pentru ca aceasta ar reprezenta un pas urias pentru calificarea in faza urmatoare. Cu toate acestea, cred ca un rezultat de egalitate nu este un dezastru, este totusi un punct obtinut in fata unei echipe puternice si fiecare punct se contabilizeaza in aceasta grupa. Meciul nu este unul decisiv, pentru ca este primul, dar de el depinde strategia noastra pentru meciurile urmatoare", a explicat Lucescu. Acesta a caracterizat pe scurt echipa franceza: "Cu toate ca nu trec prin cel mai grozav moment, au jucatori de valoare care pot rezolva un meci in favoarea lor. La ultimul lor meci din campionat mi-au placut Pauleta si Traore. Au insa si ei slabiciuni pe faza de aparare, pentru ca atunci cand ataca o fac cu multi jucatori". Lucescu a venit cu un nou argument pentru care elevii sai trebuie sa se bata pentru toate punctele. "Daca pierde in Giulesti, PSG va fi obligata sa castige meciurile de pe propriul teren si ne va ajuta astfel si pe noi, in lupta cu celelalte echipe din grupa", a spus Razvan.
Probleme de lot
Antrenorul Rapidului a mentionat ca a discutat cu fostul atacant al Rapidului, Daniel Niculae, care acum evolueaza in campionatul Frantei, la Auxerre. "Am vorbit cu Nico, dar are si el meciul lui de Cupa UEFA si nu trebuie sa il stresam noi cu problemele noastre. Sunt convins insa ca este alaturi de noi, pentru ca de fiecare data ne trimite mesaje de incurajare sau de felicitare", a adaugat tehnicianul. Intrebat daca il va chema pe fostul presedinte executiv Dinu Gheorghe la partida cu PSG, Lucescu a raspuns: "Stie dansul mai bine ce are de facut. Dar sunt convins ca indiferent daca va fi pe stadion sau in fata televizorului ne va tine pumnii". Pentru partida de maine, Razvan Lucescu nu va putea conta pe Marius Constantin, Romeo Stancu si Ionut Mazilu, toti accidentati, insa a aparut si o lista a incertilor, in capul ei aflandu-se Viorel Moldovan, cel care, practic, a dus Rapidul in carca in acest start de sezon si care are si avantajul ca stie bine fotbalul francez. Veteranului rapidist, care va afla astazi daca poate juca, i se adauga si Burdujan, insa probabil ca amandoi vor intra in formula de inceput a lui Razvan Lucescu. In carti nu intra nici Emil Dica, mijlocas care abia si-a reluat pregatirile, el nefiind inca pregatit pentru un joc de asemenea anvergura.
Maftei: "Suntem in revenire de forma"
Vasile Maftei, capitanul Rapidului, a fost de acord cu Razvan ca ar fi bun si un egal cu PSG. "Noua ne e frica doar de noi. Daca vom fi concentrati sau nu, asta e problema noastra acum. Meciul va fi unul dificil pentru ca intalnim o echipa de top din campionatul francez, care are in lot jucatori din toate colturile lumii, are si ivorieni, si portughezi, si asa mai departe. Un meci egal nu e o infrangere. Chiar daca nu vom castiga si un punct e destul de bun pentru ca este primul meci, dar noi vrem sa castigam. Este bine ca intalnim in primul meci cea mai bine cotata echipa din grupa pentru ca acum noi suntem in revenire de forma", a explicat fundasul. Intrebat daca nu ar fi jucat la Rapid s-ar fi dus sa urmareasca meciul Steaua - Real Madrid, Vasile Maftei a raspuns: "Nu!". Fundasul a dat acelasi raspuns si cand a fost intrebat daca venea sa vada Rapid - PSG in cazul in care ar fi evoluat la o alta echipa. Portarul Danut Coman a precizat ca a urmarit jocul ofensiv al PSG din ultima partida de campionat. "Am vazut partida lor, dar si noi avem jucatori de valoare in care eu am incredere. Speram ca la ora meciului sa fim in cea mai buna forma si sa castigam", a spus Coman. (B.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.