Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) a inceput procesul de emitere si transmitere a deciziilor de impunere anuala, documentele cu diferente de impozit, de plata sau de restituit, aferente veniturilor realizate in anul fiscal 2005, urmand
Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) a inceput procesul de emitere si transmitere a deciziilor de impunere anuala, documentele cu diferente de impozit, de plata sau de restituit, aferente veniturilor realizate in anul fiscal 2005, urmand sa fie transmise prin intermediul oficiului postal de domiciliu. In cazul veniturilor din inchirieri, pentru care contribuabilul nu are nici de dat nici de primit bani de la stat, deciziile vor fi afisate pe pagina de Internet a ANAF.
In ceea ce priveste modalitatea de restituire a diferentelor anuale de impozit, aceasta se va face, prioritar, prin virament bancar, daca Fiscul detine informatii de la banci privind conturile de card de debit, in lei, ale contribuabililor. In cazul in care administratiile fiscale nu au informatii de acest gen, restituirea diferentelor de impozit pe venit, inscrise in decizia de impunere anuala, se face prin Trezorerie sau prin mandat postal. Sumele de peste 150 lei, inclusiv, vor fi restituite de unitatile de trezorerie, in numerar, la data programarii inscrisa in instiintarea de restituire sau potrivit optiunii exprimate de contribuabili (virament bancar sau mandat postal). Prin mandat postal vor fi transmise sumele cuprinse intre 5 lei, inclusiv, si 150 lei. Sumele mai mici de 5 lei raman in evidenta fiscala pentru a fi compensate cu datorii viitoare si vor fi restituite numai la solicitare sau cand, cumulat, suma de restituit depaseste limita mentionata. Transmiterea mandatelor postale se va face numai in situatiile in care a fost confirmata primirea deciziilor de impunere, in maxim trei zile de la primirea de catre organul fiscal a confirmarii. In caz contrar, decizia va fi afisata, concomitent, la sediul autoritatii fiscale emitente si pe Portalul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala. Decizia de impunere se considera comunicata in termen de 15 zile de la data afisarii anuntului. (A.G.C.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.