Litigiul intre societatile Zarea Bucuresti si Vincon Vrancea privind dreptul de proprietate industriala asupra marcii de bauturi "Milcov" ar putea fi judecat la Luxemburg, daca se va prelungi dupa 1 ianuarie 2007, se arata intr-un comunicat al compan
Litigiul intre societatile Zarea Bucuresti si Vincon Vrancea privind dreptul de proprietate industriala asupra marcii de bauturi "Milcov" ar putea fi judecat la Luxemburg, daca se va prelungi dupa 1 ianuarie 2007, se arata intr-un comunicat al companiei Zarea. Firma bucuresteana a chemat Vincon in judecata in doua procese, dintre care unul vizeaza suspendarea producerii si a comercializarii bauturii "Milcov" de catre firma vranceana, iar in celalalt se solicita plata unor despagubiri de 3 milioane de euro pentru cei cinci ani de utilizare a acestui brand. Dupa aderarea la UE, litigiile vizand drepturile de proprietate asupra marcilor pot ajunge si pe rolul Curtii Europene de Justitie de la Luxemburg, daca in tara de origine instanta a procedat la o gresita aplicare a normelor comunitare in domeniu sau daca modul de solutionare nu este in concordanta cu regulile si principiile ce se regasesc in tratatele constitutive ale Comunitatii Europene. Societatea Zarea SA Bucuresti a calculat un prejudiciu de aproximativ 600.000 euro anual ca urmare a faptului ca bautura "Milcov" este produsa atat de Zarea SA cat si de Vincon Vrancea, fara ca aceasta din urma sa detina drept de proprietate industriala asupra marcii.
La randul sau, Vincon sustine ca, in anul 2001, moment in care a introdus "Milcov" in fabricatie, Zarea renuntase sa mai produca aceasta bautura. Compania din Bucuresti contesta, insa, aceasta afirmatie sustinand ca "a produs si comercializat in mod continuu produsul Milcov, al carui ciclu de productie este mult mai mare pentru ca este un distilat de vin superior invechit". (A.G.C.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.