Conducerea Scolii generale 148 din Capitala a declansat, ieri, o ancheta in cazul profesorului de matematica de la Scoala generala George Calinescu din Capitala - acuzat ca ar fi batut un elev - a declarat, agentiei Mediafax, Marian Banu, purtator de
Conducerea Scolii generale 148 din Capitala a declansat, ieri, o ancheta in cazul profesorului de matematica de la Scoala generala George Calinescu din Capitala - acuzat ca ar fi batut un elev - a declarat, agentiei Mediafax, Marian Banu, purtator de cuvant la Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti. Mama adolescentului in varsta de 14 ani a depus joi, la Sectia 24 de Politie, o plangere penala impotriva profesorului de matematica Paul D. pe care il acuza ca i-ar fi tras baiatul de urechi si l-ar fi impins, acesta lovindu-se cu capul de un perete. "Mama a recunoscut ca fiul ei este un copil problema, ca l-a jignit pe profesor si ca nu a vrut sa mearga cu el la directia scolii. Totusi, ea nu accepta ca baiatul sa fie batut de profesor, pentru ca si-a crescut greu copiii si doar ea are acest drept", a relatat purtatorul de cuvant, citand din reclamatia femeii. Profesorul Paul D. (40 de ani) are insa o alta varianta. El spune ca scolarul a intrat in clasa insotit de alti tineri, desi nu facea parte din colectivul de acolo. "Nu sunt profesorul lui. Baiatul a intrat in clasa cu alti tineri, iar la cererea elevilor cu care aveam ore, i-am poftit afara. Toti m-au ascultat, numai unul singur s-a opus, adresandu-mi injurii in fata clasei. Atunci l-am invitat pe hol si apoi i-am cerut sa ma insoteasca la directie. Nu a vrut, asa ca l-am apucat de mana. Nu l-am batut, ci am chemat in ajutor un echipaj de la Politia Comunitara aflata in preajma scolii", a declarat profesorul de matematica. Mai mult, el spune ca mama elevului si-a batut copilul in fata scolii, iar echipajul Politiei Comunitare poate confirma acest lucru. "Totusi, a doua zi am fost chemat la Politie si am aflat ca mama a depus plangere penala impotriva mea si chiar un certificat medico-legal, pentru confirmarea agresiunii", a adaugat profesorul. Politistii au inceput verificarile in acest caz, baiatul fiind examinat la Institutul National de Medicina Legala "Mina Minovici". Conducerea Inspectoratului Scolar al Capitalei va declansa o cercetare proprie dupa ce va fi finalizata ancheta de la nivelul unitatii de invatamant. (M.S.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.