Actiunile Petrom din pachetul de 8% destinat salariatilor companiei va putea fi vandut si mostenitorilor legali ai acestora, procedura exclusa pana in prezent de Ministerul Economiei si Comertului (MEC), au declarat surse oficiale, transmite Mediafax
Actiunile Petrom din pachetul de 8% destinat salariatilor companiei va putea fi vandut si mostenitorilor legali ai acestora, procedura exclusa pana in prezent de Ministerul Economiei si Comertului (MEC), au declarat surse oficiale, transmite Mediafax. Prevederea care confera mostenitorilor legali ai salariatilor Petrom dreptul de a cumpara actiuni ale companiei din pachetul de 8% este inclusa intr-un nou proiect de hotarare elaborat de MEC. Proiectul de act normativ asteapta avizul Ministerul Justitiei, urmand sa fie prezentat ulterior Guvernului, au afirmat sursele citate.
Strategia de privatizare a Petrom prevede ca un pachet de 8% din actiunile companiei sa fie vandut salariatilor la acelasi pret la care titlurile au fost transferate grupului austriac OMV, reprezentand echivalentul in lei a 0,0525 euro/actiune.
Varianta initiala a proiectului de hotarare privind procedura de vanzare a pachetului de 8% din actiunile Petrom, elaborat de MEC, interzicea mostenitorilor legali ai salariatilor companiei sa achizitioneze astfel de titluri, stabilind ca "dreptul persoanelor indreptatite de a achizitiona actiuni nu este transmisibil pe calea mostenirii legale, testamentare sau alt mod". Prevederea a fost modificata dupa ce ministrul Economiei a primit o scrisoare din partea presedintelui Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD), Ferenc Asztalos, in care se arata ca interdictia de a transmite actiunile prin mostenire contravine Constitutiei.
Prin proiectul de hotarare guvernamentala pe care il elaboreaza, MEC trebuie totodata sa decida daca acorda dreptul de a cumpara 8% din actiunile Petrom numai persoanelor angajate in momentul privatizarii sau tuturor celor care au lucrat in companie. (G.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.