Premierul Ferenc Gyurcsany (foto) nu le-a prezentat doar alegatorilor date trunchiate cu privire la realitatea economica din Ungaria. Unul dintre ""beneficiarii"" pronosticurilor si cifrelor optimiste vehiculate de premierul socialist a fost insusi s
Premierul Ferenc Gyurcsany (foto) nu le-a prezentat doar alegatorilor date trunchiate cu privire la realitatea economica din Ungaria. Unul dintre ""beneficiarii"" pronosticurilor si cifrelor optimiste vehiculate de premierul socialist a fost insusi seful statului, Laszlo Solyom, transmite presa ungara, preluata de Radio Romania Actualitati.
In cursul lunii august, Gyurcsany a avut o intalnire cu presedintele, in cadrul careia i-a prezentat un dosar de 36 de pagini despre starea economiei. Materialele aveau titluri de tipul: ""Ne vom dezvolta in asa fel, incat in urma acestei dezvoltari nu vor fi probleme nici maine"" sau ""Un stat chibzuit, un deficit mai mic"". Prin aceste materiale, seful statului a fost dezinformat, noteaza presa de la Budapesta, pentru ca documentele contineau previziuni neconforme cu realitatea. Aceleasi care fusesera prezentate electoratului, pentru ca socialistii sa-si asigure victoria la alegerile din aprilie 2006.
DE CE A TACUT? Jurnalistii unguri se intreaba acum daca, dincolo de materialele prezentate de Gyurcsany, presedintele stia ce se intampla cu adevarat in economia tarii. Iar daca stia, de ce nu a spus nimic. Laszlo Solyom si-a explicat atitudinea spunand ca, in calitate de sef al statului, are posibilitatea de a se exprima doar nuantat, intr-un mod echilibrat. In urma celei de a treia serii de dezvaluiri, aseara, peste 20.000 de protestatari s-au adunat sa ceara demisia premierului, relateaza MTI. (Irina Cristea)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.