Tribunalul Bucuresti a amanat, ieri, judecarea dosarului Rompetrol, pentru data de 1 noiembrie, dupa ce mai multi inculpati au depus cereri in care au solicitat sa li se acorde timp in vederea angajarii unor aparatori. De asemenea, omul de afaceri Di
Tribunalul Bucuresti a amanat, ieri, judecarea dosarului Rompetrol, pentru data de 1 noiembrie, dupa ce mai multi inculpati au depus cereri in care au solicitat sa li se acorde timp in vederea angajarii unor aparatori. De asemenea, omul de afaceri Dinu Patriciu a depus un memoriu in care cere conexarea tuturor cauzelor in care este cercetat, astfel incat sa fie judecat intr-un singur proces. Dinu Patriciu si-a motivat aceasta actiune spunand ca doreste ca acest proces sa se judece cat mai repede pentru a-si putea dovedi nevinovatia. La randul sau, aparatorul presedintelui CNVM Victoria Gabriela Anghelache a declarat ca, in conditiile in care dosarul este deosebit de complex, format din 58 de volume de urmarire penala si cu 12 inculpati, este necesara judecarea lui cat mai rapida. Avocatul Ana Maria Mihalcescu a precizat ca solicita public ca judecarea sa aiba loc cu celeritate, prin stabilirea de termene cel putin saptamanale, in sedinte cu mai putine dosare. Ea a apreciat ca, in caz contrar, solutionarea fondului cauzei poate sa dureze ani de zile.
Pe de alta parte, la termenul de ieri, Ministerul Finantelor a depus o cerere de constituire ca parte civila in proces pentru suma de 88 de milioane de dolari si 200 de milioane de lei noi in legatura cu recuperarea creantei Libia. (G.T.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.