Multi dintre producatorii mici si mijlocii de pe piata tamplariei termoizolante din Romania vor disparea de pe piata dupa aderarea Romaniei la Uniunea Europeana. Contrar asteptarilor, primii inlaturati vor fi producatorii mijlocii, si nu cei mici, ca
Multi dintre producatorii mici si mijlocii de pe piata tamplariei termoizolante din Romania vor disparea de pe piata dupa aderarea Romaniei la Uniunea Europeana. Contrar asteptarilor, primii inlaturati vor fi producatorii mijlocii, si nu cei mici, care ar mai putea "agoniza" un an. Sau cel putin asa considera Marin Crutescu, presedintele Patronatului Producatorilor de Tamplarie Termoizolanta (PPTT).
Standardele europene impun firmelor de termopane norme pe care multi nu le pot indeplini. Motivele sunt doua: fie din considerente financiare, fie din cauza lipsei personalului calificat. Daca pana acum se puteau construi termopane intr-un garaj de 10 metri patrati, cu doi angajati de meserie ospatari sau mecanici buni la toate, de acum incolo piata tamplariei termoizolante se va cerne si din acest punct de vedere.
"Calificarea personalului este o adevarata problema in aceasta piata, pentru ca de-abia acum au inceput sa apara firme specializate care sa faca aceste calificari", spune Manuela Merisca, director general al Invest Prod.
Concret, aproape 75% din producatorii mici si mijlocii de pe piata vor fi obligati sa obtina certificatul ISO 9001, care le va da dreptul sa produca pentru piata interna.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.