de informatii cu potential de barfa. Aceasta pentru ca, daca doi angajati au o relatie romantica si se afla intr-o stiuatie de raportare profesionala directa sau indirecta, trebuie sa le spuna sefilor. Aceasta este una dintre prevederile Manual
de informatii cu potential de barfa. Aceasta pentru ca, daca doi angajati au o relatie romantica si se afla intr-o stiuatie de raportare profesionala directa sau indirecta, trebuie sa le spuna sefilor. Aceasta este una dintre prevederile Manualului de Conduita in Afaceri al companiei Procter&Gamble. Daca ai informatii despre aceste situatii, catalogate ca posibile conflicte de interese, esti iar obligat sa raportezi superiorilor. Codul contine atatea asemenea situatii incat, respectarea lui "ad literam", ar bloca probabil activitatea firmelor. De multe ori insa, astfel de clauze nu sunt publice, fiind obiectul contractului de munca.

Cu ochii pe concurenta
In Romania, una dintre cele mai neobisnuite clauze este aceea de care iti interzice sa aplici la alte pozitii sau sa trimiti CV-ul firmelor de recrutare atat timp cat esti angajat. "Nu este si legal, dar am intalnit-o ca si clauza la contract. Astfel libertatea de miscare a persoanei respective era incalcata", ne spune ne spune Andreea Lupan Recruitment Manager la Barnett McCall Recruitment. In cadrul contractului, sau mai degraba al regulamentului de ordine interioara pe care companiile sunt obligate sa-l dea la semnat odata cu acesta, apar des clauze privind interzicerea folosirii internetului, site-urilor de chat, ori a oricaror alte site-uri decat cele legate strict de activitatea firmei.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.