Limitele de raspundere ale asiguratorilor in baza politelor auto RCA nu se vor putea situa, dupa 1 ianuarie 2007, sub nivelul de 100.000 euro pentru daune materiale, respectiv 350.000 euro pe persoana in caz de vatamari corporale, a anuntat Comisia d
Limitele de raspundere ale asiguratorilor in baza politelor auto RCA nu se vor putea situa, dupa 1 ianuarie 2007, sub nivelul de 100.000 euro pentru daune materiale, respectiv 350.000 euro pe persoana in caz de vatamari corporale, a anuntat Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA). "De la data aderarii, proprietarii de autovehicule trebuie sa plateasca o singura prima pentru asigurarea obligatorie auto valabila pe intreg teritoriul mentionat", se arata intr-un comunicat al CSA. Documentul precizeaza ca primele pentru politele RCA sunt stabilite exclusiv de catre societati. "Ele vor fi singurele in masura sa decida daca le majoreaza sau le diminueaza, in functie de rezultatele proprii inregistrate pentru aceasta forma de asigurare, de dauna medie, frecventa daunelor sau cheltuielile de achizitie, insa asiguratorii au obligatia de a notifica CSA cu privire la tarifele practicate si, de asemenea, de a le publica", se arata in documentul CSA. Totusi, modificarea tarifelor RCA nu poate fi pusa in practica mai devreme de trei luni de la ultima notificare, se mai arata in comunicatul CSA. Cerintele Uniunii Europene in domeniul asigurarilor obligatorii de raspundere civila auto (RCA) se refera la existenta legislatiei si a mecanismelor care sa asigure ca orice proprietar de autovehicul incheie obligatoriu o asigurare RCA care sa fie valabila pe tot spatiul economic european, plus Elvetia. "Aceasta inseamna ca de la data aderarii, polita de asigurare auto obligatorie va fi valabila pe intreg teritoriul Comunitatii Europene, incluzand Romania ca stat membru, precum si pe teritoriul Islandei, Norvegiei, Liechtenstein si Elvetiei", se mai spune in comunicatul autoritatii de reglementare. (A.G.C.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.