La Ramnicu Valcea s-a disputat primul mare derby al handbalului feminin romanesc. S-au intalnit Oltchim din orasul de pe Olt si Rulmentul Brasov. Inainte de a spune cateva cuvinte despre partida, sa reamintim ca Rulmentul este campioana tarii, iar Ol

La Ramnicu Valcea s-a disputat primul mare derby al handbalului feminin romanesc. S-au intalnit Oltchim din orasul de pe Olt si Rulmentul Brasov. Inainte de a spune cateva cuvinte despre partida, sa reamintim ca Rulmentul este campioana tarii, iar Oltchim s-a intarit in aceasta vara cu cateva dintre vicecampioanele mondiale de anul trecut. Mai mult, noul antrenor a devenit Gheorghe Tadici, tehnicianul care le-a dus pe handbalistele noastre pana in final cu Rusia de la Sankt Petersburg. A facut din Oltchim un fel de nationala a Romaniei. La randul ei si Mariana Tarca si-a intarit echipa cu cateva handbaliste de valoare, asa ca intalnirea directa parea a fi una cu multe scantei. Mai ales fiind cunoscuta marea rivalitate dintre antrenorul Tadici si Mariana Tarca, una mai veche si intretinuta continuu.
Partida, se cunoaste, a fost castigata de Oltchim cu 37-26, o diferenta care nu se intrevedea dupa ce la pauza scorul era de numai 15-14. Dupa pauza insa echilibrul s-a rupt si datorita formei deosebite a Luminitei Hutupan, care a aparat cateva mingi aproape imposibile si, astfel, permitand coechipierelor ei Meirosu, Luca, Ardean si Lecusanu sa inscrie gol dupa gol.
Ce-a fost in meci a fost nimic fata de ce s-a intamplat dupa partida intre cei doi antrenori. Un razboi al replicilor in toata regula. Ceva mai teribil decat dupa derby-urile fotbalului.

"Filmul jignirilor"
Mariana Tarca a declarat ca in repriza secunda echipa sa a jucat numai in inferioritate numerica si ca astfel s-au adeverit vorbele lui Tadici care a spus ca "acest meci trebuie castigat cu orice pret". Tadici nu s-a lasat mai prejos si a declarat ca "Oltchim a inscris 15 goluri de la linia de 9 metri, in timp ce Rulmentul numai trei. E usor sa acuzi cand nu ai dovezi si esti depasit la toate capitolele!".
La conferinta de presa s-au spus destule cuvinte grele si de o parte si de alta, Tadici acuzandu-le pe brasovence ca au castigat campionatul trecut cu cinci meciuri trucate si ca "dupa acest meci sunt niste frustrate care au cazut de pe un cal alb!".
Mariana Tarca, ofuscata, l-a rugat sa fie mai temperat, dar nu s-a lasat intimidata si i-a replicat: "Oltchim este o ehipa foarte buna, atat de buna incat poate juca si singura, fara antrenor!". Adevarul este ca prin aceasta victorie Tadici a egalat la 5 victoriile in duelul lui cu Mariana Tarca. Dar la fel de adevarat este ca, privind din afara disputa dintre cele doua puteri ale handbalului feminin romanesc, ea nu poate fi decat de bun augur pentru echipa nationala in perspectiva dificilelor intalniri internationale si a revenirii tricolorelor in elita mondiala. Minus, desigur, jignirile marca Tadici sau marca Tarca!

Debut victorios pentru baietii de la HCM Constanta in Liga
Campioana Romaniei la handbal masculin, HCM Constanta, a inceput cu dreptul campania europeana, invingand ieri, in deplasare, scor 34-31 (14-16), formatia ceha HC Banik OKD Karvina, in prima etapa din grupa E a Ligii Campionilor. Baietii nostri au avut un inceput mai slab de meci, fiind condusi cu 11-6 si 13-8 (in min. 20), dar au reusit sa se redreseze si sa egaleze, dupa o serie de cinci goluri consecutive, 13-13 (min. 25). Ramasi in inferioritate dupa eliminarea lui Mircea Muraru, elevii lui Lucian Rasnita au incheiat prima repriza cu un pasiv de doua goluri si, in plus, au avut un start dezamagitor in partea secunda, cand au fost condusi de cehi cu 20-14 (min. 35). Moment ce i-a determinat astfel pe constanteni sa demareze cursa de urmarire si (dupa 23-18 pentru gazde) sa aiba o perioada magica, reusind sa marcheze nu mai putin de 9 goluri consecutive (27-23 in min 51), pentru ca in final sa obtina o victorie extraordinara, cu 34-31. In celalalt meci al grupei E, danezii de la GOG Svendborg TGI Gudme au jucat aseara cu germanii de la THW Kiel. Urmatoarea partida pentru HCM Constanta va avea loc sambata, pe teren propriu, cu GOG Svendborg TGI Gudme.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.