Rominent, care are ca actinar majoritar Camera de Comert si Industrie a Romaniei si Camera de Comert si Industrie a municipiului Bucuresti, va acorda patru premii de cate 1.000 de dolari pentru cele mai valoroase inventii romanesti la cea de a X-a ed
Rominent, care are ca actinar majoritar Camera de Comert si Industrie a Romaniei si Camera de Comert si Industrie a municipiului Bucuresti, va acorda patru premii de cate 1.000 de dolari pentru cele mai valoroase inventii romanesti la cea de a X-a editie a expozitiei internationale de inventii, cercetare stiintifica si tehnologii noi - Inventika 2006.
Expozitia jubiliara Inventika 2006 ii are ca oaspeti de onoare pe Jean Luc Vincent, presedintele Salonului International al Inventiilor de la Geneva, si pe David Taji, presedintele Juriului International al Salonului de Inventii de la Geneva si presedinte al juriului editiei 2006 Inventika.
Printre expozantii la cea de a X-a editie a Inventika se numara atat institutii stiintifice si firme, cat si persoane fizice, acestea din urma fiind majoritatea cetateni romani si moldoveni.
Astfel, in categoria institutiilor stiintifice si academice se numara Universitatea de Stat de Medicina si Farmacie din Chisinau, Asociatia Internationala de Cooperare Stiintifica, INCDBH Stefanesti jud. Arges, Fundatia Universitara pentru Promovarea Inventiilor, Academia Oamenilor de Stiinta din Romania, Institutul de Genetica si Fiziologie a Plantelor, Universitatea "Stefan cel Mare".
Printre persoanele fizice din categoria inventatorilor si a inovatorilor, pe lista de inscrieri a expozantilor la Inventika se regasesc nume precum Neculai Petcu, Mircea Ciuhrii, Aurel Tudorica, Ianache Apostol, sotii Mihail si Nina Poleacov, Adrian Laculiceanu, Ion Nemes, Dana Jianu, Gabriel Moagar Poladian, Benoni Ursu, Ion Covalenco.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.