Gheorghiof si-a prezentat demisia din Biroul Permanent Central al PNL, intrucat numele sau se regaseste pe lista colaboratorilor cu fosta Securitate. Din acelasi motiv, Aleodor Francu a anuntat ca demisioneaza din partid si din functia de sef al Canc
Gheorghiof si-a prezentat demisia din Biroul Permanent Central al PNL, intrucat numele sau se regaseste pe lista colaboratorilor cu fosta Securitate. Din acelasi motiv, Aleodor Francu a anuntat ca demisioneaza din partid si din functia de sef al Cancelariei primului-ministru.
Conducerea PNL a preferat sa amane momentul executiei celor doi rebeli pentru partea a doua a sedintei, lasand-o pe Raluca Turcan sa astepte cateva ore bune in holul hotelului unde s-a desfasurat sedinta. Boureanu nu a venit la Cluj, anuntandu-l inca de vineri pe secretarul general al partidului ca nu este in tara. Liderii liberali au ascultat pledoaria de aparare a fostei consiliere a lui Theodor Stolojan, dupa care s-au inghesuit s-o acuze ca a facut mult rau imaginii formatiunii. Surse din PD au relatat ca liderul deputatilor PNL, Crin Antonescu, a fost cel mai acid critic al lui Turcan, reusind, totusi, sa starneasca zambetele celor prezenti printr-un discurs ironic. In apararea Ralucai Turcan nu a sarit decat deputatul Mircea Cinteza, care, invocand principiul libertatii de exprimare, a incercat sa obtina comutarea pedepsei din excludere in suspendare sau chiar avertizare. In cele din urma, 53 dintre membrii Delegatiei au votat in favoarea eliminarii si noua au fost impotriva. Scorul in cazul lui Cristian Boureanu a fost de 50 de optiuni pentru excludere si 14 "impotriva".
Raluca Turcan a declarat, dupa sedinta de sambata, ca PNL aplica practici antiliberale, precizand, totusi, ca nu va contesta decizia de excludere. "Din pacate, in acest moment, sunt practici antiliberale in PNL, care incurajeaza excluderile, iar acestea demonstreaza politica duplicitara si demagogica a celor din fruntea PNL. In opinia mea, este un comportament in avantajul unui grup restrans care isi promoveaza interesele, beneficiind de faptul ca PNL este la guvernare", a spus Turcan. Din strainatate, Cristian Boureanu a comentat si el, printr-un comunicat, ca decizia de excludere a sa din PNL este "total nestatutara si absurda".


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.