A pus pe jar toata Romania, revendicand cladiri sedii ale unor institutii ale statului, scoli, ambasade, biserici, castele si sute de hectare de terenuri, in valoare de un miliard de euro. Singura mostenitoare a familiei sutu, Alexandra sutu, a accep
A pus pe jar toata Romania, revendicand cladiri sedii ale unor institutii ale statului, scoli, ambasade, biserici, castele si sute de hectare de terenuri, in valoare de un miliard de euro. Singura mostenitoare a familiei sutu, Alexandra sutu, a acceptat sa vorbeasca si sa isi arate fata. Nu a mai iesit din apartamentul sau din Milano de mai bine de patru ani. Traieste dintr-o pensie de 2.000 euro lunar, in urma anilor de munca prestati in Milano, la o firma de produse farmaceutice.
- Ati demarat vreo actiune in justitie, in Romania, prin care revendicati proprietati?
- Da. Am cerut proprietatile de la Frasinet, de langa Calarasi, care au apartinut fratelui si surorii mele. In plus, mi s-a spus ca, fiind singura sutu din toata familia, am dreptul la proprietati care au fost ale familiilor care au purtat numele sutu si care au fost nationalizate. Sora mea a murit tocmai pentru ca i-au luat proprietatile din care traia
- Ati revendicat doar la Frasinet?
- Astea sunt revendicarile personale. Familiile inrudite aveau multe proprietati. Unii nu le-au vandut si nu au facut testamente, asa ca ar trebui sa imi apartina mie, pentru ca sunt ale familiei mele.
- Ce proprietati revendicati, concret?
- Nu stiu nimic in plus... De asta se ocupa avocata. Eu sunt plecata din 1946 din Romania, cu pasaport si bursa de studii in Franta. Dupa 2 ani am luat cetatenia si am devenit refugiat politic. Apoi am colindat, am stat 12 ani in Argentina, 2 ani la Paris Dar nu am renuntat la cetatenia romana.
- Ati tinut legatura cu tara in acest timp?
- Da, am avut prietene foarte bune, cu care am fost in corespondenta. Sunt 70 de ani de cand suntem prietene.
- Se vehiculeaza ideea ca revendicati zeci de imobile
- Avocata a zis ca face cercetari sa vada ce e disponibil, prin documente Nu stiu detalii.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.