Totalul tranzactiilor realizate la Bursa din Sibiu in primele noua luni ale acestui an se ridica la circa 2,5 milioane de contracte, volumul echivalent a circa 4,6 miliarde lei. Luna trecuta totalul contractelor a fost de aproape 304.000 contracte, p

Totalul tranzactiilor realizate la Bursa din Sibiu in primele noua luni ale acestui an se ridica la circa 2,5 milioane de contracte, volumul echivalent a circa 4,6 miliarde lei. Luna trecuta totalul contractelor a fost de aproape 304.000 contracte, peste 661 milioane lei, fara inchiderile de la scadenta. Comparativ cu septembrie 2005, s-a inregistrat o crestere de peste patru ori a numarului de contracte si de circa 6 ori a volumului in lei. "Preturile futures ale raportului euro/leu cu scadenta la sfarsitul anului au avut o evolutie stabila, chiar daca pe piata valutara s-a inregistrat un salt, observa un broker sibian. Datorita fondurilor speculative aflate in Romania, leul nu mai este insensibil la factori externi, precum crizele politice din Ungaria si Polonia, fiind a doua oara in acest an cand piata a fost dezechilibrata de iesirile de "bani fierbinti". Preturile de cotare ale raportului euro/leu cu scadenta decembrie au fluctuat intre 3,555 si 3,5625 lei.
Pentru jumatatea anului viitor, investitorii anticipeaza o apreciere a leului, chiar daca tranzactiile au fost realizate la 3,55 lei/euro". Pe piata paritatii euro/dolar, preturile au avut o evolutie stabila, ele mentinandu-se in jurul valorii de 1,28 dolari, investitorii asteaptand noi date privind economiile, in special inflatia americana si europeana.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.