Astfel, daca in 2005 s-au fabricat circa 23.000 de tone de conserve de carne, anul acesta productia ar putea depasi 30.000 de tone. Producatorii din domeniu, citati de Mediafax, pun aceasta crestere pe seama investitiilor realizate pentru cresterea calitatii conservelor si a diversificarii sortimentelor, dar si a efortului de promovare. In plus, un atu important este si faptul ca romanii au din ce in ce mai putin timp liber si prefera sa faca ceva recreativ in loc sa gateasca. Solutia: mancarea gata preparata, la conserva.
PREFERINTE. In topul van-zarilor conduc conservele din carne de porc, urmate de cele mixte si de cele de vita, potrivit unui studiu realizat in mai 2005-mai 2006 de MEMRB, citat de Mediafax. Conform aceluiasi studiu, romanii prefera sa achizitioneze conservele din magazinele alimentare de dimensiuni mici. De altfel, in intervalul mai 2005- mai 2006, aici se inregistrasera peste 50% din totalul vanzarilor. Insa supermarketurile castiga teren, in aceste locatii concentrandu-se, in acelasi interval, 16,4% din vanzari, in crestere cu 5,2% fata de perioada mai 2004-aprilie 2005.
Despre autor:
Sursa: Jurnalul National
Te-ar putea interesa si:
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.
-
Puterea rugăciunii aduce vindecarea inimii, a sufletului și a trupului
Sursa: garbo.ro
-
Cum se reciclează: cablurile și încărcătoarele, „inima” sustenabilității mobile
Sursa: green.start-up.ro
-
Femeile care redefinesc felul în care ne bucurăm de artă
Sursa: start-up.ro
-
După Auchan a venit rândul REWE: Penny deschide primul magazin autonom din...
Sursa: retail.ro
-
Care sunt cei mai cunoscuți lideri de business din România?
Sursa: futurebanking.ro
-
Ben Affleck și Jennifer Lopez, la un pas de despărțire? Problemele conjugale...
Sursa: kudika.ro
-
Elicopterul care îl transporta pe preşedintele iranian Ebrahim Raisi a fost...
Sursa: wall-street.ro