COMENTARIUL SPECIALISTULUI In Peninsula Balcanica si in tarile limitrofe Marii Negre, inca de ieri s-au dezvoltat formatiuni noroase, care au inceput sa capete consistenta in ceea ce priveste continutul lor de umezeala. De la baza norilor si

COMENTARIUL SPECIALISTULUI

In Peninsula Balcanica si in tarile limitrofe Marii Negre, inca de ieri s-au dezvoltat formatiuni noroase, care au inceput sa capete consistenta in ceea ce priveste continutul lor de umezeala. De la baza norilor si pana in straturile inalte ale atmosferei, coloana de aer este si va fi din ce in ce mai rece, ceea ce inseamna un plus in consistenta norilor, iar circulatia aerului ramane una de blocaj, asigurand intregului sistem noros stationaritate in acest spatiu. Vor fi si nori cu mare dezvoltare pe verticala, asa ca ploile, pot fi insotite de descarcari electrice, iar cantitatile de apa vor fi insemnate, mai ales prin acumulare, ca urmare a persistentei in timp a ploilor.
(meteorolog Romica Jurca)

AZI IN TARA


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.