Reprezentantii etnicilor romani din Ungaria au criticat ieri atitudinea pasiva a autoritatilor de la Bucuresti in privinta problemelor pe care le au in legatura cu reprezentarea la nivel de autoguvernari regionale. Teodor Martin, presedintele Coalit
Reprezentantii etnicilor romani din Ungaria au criticat ieri atitudinea pasiva a autoritatilor de la Bucuresti in privinta problemelor pe care le au in legatura cu reprezentarea la nivel de autoguvernari regionale. Teodor Martin, presedintele Coalitiei Romanilor din Ungaria, a spus ieri ca noua Lege a alegerilor, votata anul trecut de Parlamentul din Budapesta, nu impiedica cetatenii de alte nationalitati sa se declare romani si sa profite de beneficiile autoguvernarii locale. Astfel, romanii din Ungaria se vor confrunta cu aceleasi probleme pe care le-au avut la alegerile din urma cu patru si opt ani, fenomenul fiind cunoscut drept „etno-business“.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.